Mijterloze aankomst sint bij De Hoeksteen in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Door de snelheid van de bakfiets, waarmee de sint aankwam bij basisschool De Hoeksteen in Oud-Beijerland , vloog zijn mijter van zijn hoofd. Een beetje een gek gezicht is dat wel.

De lichte miezerregen maakt de ochtend grauw, maar de lucht is niet zo koud als het afgelopen weekend. Voor basisschool De Hoeksteen zet elke juf haar klas neer. Sommige kleuters worden met zachte woorden aan de hand van de juf meegenomen, terwijl ze hun tranen van spanning van de wangen vegen.
 
Als iedereen staat, nemen Juf Leontine en juf Margo het woord. In de microfoon zetten zij de liedjes in. “Ik zie wel veel mooie pietjes hier tussen de kinderen, maar nog niet die ene man”, zegt Leontine. Dan stelt Margo voor om het eigen sinterklaaslied te zingen: “Zakken vol met pepernoot, piet waar blijf je met die boot?”

 
Als het vierde couplet wordt ingezet, verschijnen er in de verte door de kale boomtakken kleurige pietenpakjes en natuurlijk sinterklaas. Die laatste zit in een versierde bakfiets en zwaaiend en lachend komen ze dichterbij. Dan zien alle kinderen en de juffen dat het juf Isasbelle is die de bakfiets bestuurt. “Kijk eens wie ik tegenkwam op straat”, roept zij uit. “Dit jaar is het een fietstaxi geworden”, legt zij uit aan de leerlingen van haar taalklas, die hadden gehoopt op een paard.

Doordat Isabelle er flink de vaart in had, is Sints mijter van zijn hoofd gewaaid. “Het ging zo hard dat mijn muts eraf vloog”, aldus de mijterloze sinterklaas, terwijl hij de bakfiets uitstapt. Een beetje een gek gezicht is dat wel, maar als hij daarna alle klassen ontvangt in de gymzaal zit zijn mijter weer stevig op zijn hoofd. Wel zo fijn, want het is al spannend zat allemaal. Nadat elke leerling in de gymzaal een mooi woord kreeg van sinterklaas uit het grote boek mogen zij een cadeau uitzoeken uit de ‘Schatkamer van Sinterklaas’.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren