Column Passie voor Puur

Nine
4 Min Read
Foto: Arno Hoogwerf

Foto: Arno Hoogwerf

Verscholen tussen kersenbomen, ontdekten wij een verborgen schat. Aan lange, wit gedekte tafels aten we voortreffelijke gerechten, gemaakt van streekproducten. We zijn vanavond uitgenodigd door de Hoeksche Waard Pagina op Facebook.

VERS Hoeksche Waard

De passie voor puur kenmerkt het koppel Edwin Esmeijer en Esther Noot, die het gezicht zijn achter een het unieke concept VERS. Een concept waar de Hoeksche Waard trots op kan zijn! VERS kookt bewust, eerlijk en dagvers. De streekproducten zijn onbespoten, ambachtelijk -en zonder toevoegingen van geur-, kleur en smaakstoffen bereid.

Eerlijk en Echt

In 2013 opende VERS haar deuren voor het afhalen van dagverse maaltijden. Inmiddels heeft het zich uitgebreid met de mogelijkheid tot lunch, tafelen met een klein gezelschap in de VERS keuken, een uniek diner dat thuis wordt gekookt door de chef én organiseert ze ieder zomerweekend het Pop Up Restaurant.

Esther: Toen wij vijf jaar geleden hier weer terug kwamen vanuit de stad, misten we de luxe en gemakken. Wij maakten beiden lange dagen en zaten hier vaak ’s avonds laat of op zondag met een lege koelkast. Heel veel keus om ergens echt goed te eten in relaxte en ongedwongen sfeer , was er niet. Met de passie van Edwin voor koken en onze gezamenlijke droom, vanaf het moment dat we elkaar leerden kennen ruim twaalf jaar geleden, om daar ‘ooit’ samen iets mee te gaan doen, was dit het moment om te beginnen. Hij de creatieve chaoot met aangeboren kooktalenten en ik als pietluttige jurist met aangeboren passie voor horeca, zijn we best een goed team. Het roer ging om. Goede vaste banen hebben we opgezegd. Het leven als zelfstandige was begonnen. Heftig, maar beste beslissing ooit.

Pop Up

De afhaalperiode was een mooie gelegenheid om goed naar de behoeften in de Hoeksche Waard te kijken. Zo startten zij vorig jaar met het pop-uprestaurant, dat een groot succes bleek. Na één aankondiging op Facebook waren zij in dagen volgeboekt. Dit jaar is daarom de focus gelegd op het Pop Uprestaurant om de hele zomer lang die beleving te kunnen blijven bieden.

De liefde voor de Hoeksche Waard vind je terug in het gebruik van Hoeksche Streekproducten, die worden geserveerd in de Hoeksche natuur. VERS zet de Hoeksche Waard op de kaart.

Uniek en Uitmuntend

Wij ervaarden de avond als een unieke beleving met ook nog eens gezellige tafelgasten. De gerechten die Vers serveert zijn niet alleen prachtig om te zien. Ze worden met zorg, aandacht en liefde bereid. Dat proef je!

Menu

De foto’s van Arno Hoogwerf  van de gerechten, geven een  impressie van de avond.

Met onder andere ambachtelijke streekproducten;

  • kersen uit de kas van familie Koster
  • aardbeien van de Bruin Mijnsheerenland
  • Van Herk fruit
  • appelsap van boerderij Kikkershoek
  • honing van Imkerij ‘t Schuurtje in  Klaaswaal
  • aardappels en doperwten van de Blaaksedijk
  • munt uit eigen tuin

Wij beleefden VERS! Met dank aan de Hoeksche Pagina. en Arno Hoogwerf voor de foto’s

Wil ook jij de Hoeksche Waard beleven? Beleef dan VERS


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
door Nine
Volg
Mijn naam is Nine, 35 jaar, moeder van een jongen en een meisje. Ik ben werkzaam als rapporteur voor Justitie, blogger en freelance columnist. Ik heb een passie voor woorden, mensen en schrijven. Om de aspecten van mijn leven -in een samengesteld gezin met vijf kinderen-; het moederschap, werk, vriendin-, partner-en collega- zijn, te combineren, wordt een beroep gedaan op mijn flexibiliteit, uithoudingsvermogen, stressbestendigheid, nuchterheid, humor, evenwicht en de rest van de bijvoeglijke naamwoorden uit het woordenboek. Een uitdaging! Bezoek mijn website op http://www.levenvannine.nl