Zinkweg wint van Zwarte Waal

Tijdens het zeer geslaagde trainingskamp in het zonnige Albufeira werd er door de selectie van Zinkwegse Boys niet enkel gefeest, maar wel degelijk serieus gewerkt aan de fysieke en mentale weerbaarheid onder leiding van trainer Peter van Dam en assistent Henk Reedijk. Dit was ook zeker geen overbodige luxe, gezien de competitie-resultaten van de Boys tot nu toe.

Zaterdag stond er, gezien de stand op de ranglijst, direct een ‘sleutelwedstrijd’ op het programma: tegen Zwartewaal. Beide ploegen stonden bij aanvang van de wedstrijd op 10 punten, waarbij het doelsaldo voor de bezoekers duidelijk beter was (ZWB: -10 en Zwartewaal -2).

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd echter zonder echt gevaarlijk te worden. Er werd goed gecombineerd en vroeg druk gezet, maar wat te angstig, daar men gewaarschuwd was voor het spel van de gasten, lijkend op het ‘catenaccio’ (Italiaans voor ‘grendel’): stug verdedigen en scoren via snelle counters.  De eerste grote kans was toch voor ZWB en kwam in de 10e min. maar het schot werd nog net geblokt.

In de 20e minuut was het Zwartewaal, dat de score leek te openen, maar de goal werd wegens buitenspel (terecht) afgekeurd.

Zwartewaal leek in deze fase beter in de wedstrijd te komen, maar ZWB verdedigde, onder leiding van de als altijd goed spelende laatste man Bas Koelemeijer, degelijk en bleef goed combinatievoetbal spelen.  Keeper Arne de Jong was, ondanks de kou goed bij de les, met name bij een dreigende aanval van Zwartewaal over rechts. (27e minuut)

In de 31e min. kwam ZWB op een verdiende voorsprong door een goal van Rens Burgwal: een prachtige volley op een heerlijke voorzet vanaf links op maat gegeven door Kevin Brasser. Daarna zakten de Boys een beetje in en slopen er wat slordigheden in het spel. Hierdoor kon Zwartewaal op jacht naar de gelijkmaker. Dat leidde in de 36e min. tot een terecht toegekende strafschop voor de bezoekers, welke echter prima wordt gepakt door de uitblinkende goalie Arne de Jong. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 stand (helaas niet zichtbaar op het defecte scorebord.)

In de tweede helft ging Zwartewaal voortvarend op zoek naar de gelijkmaker. Met succes, want in de 54e minuut werd deze gelijkmaker ook gescoord na wat slordigheden bij de Zinkwegse Boys.

Laatstgenoemden bleken door deze tegenslag niet uit het veld geslagen. Sterker nog; het was net of alle schroom verdween en het combineren beter werd. Dit wierp in de 59e minuut al zijn vruchten af. Zwartewaal bleek niet opgewassen tegen de groeiende druk en moest capituleren voor een slim hakje van een door verdedigers in een scrimmage omgeven Kevin Brasser. (2-1)

Zwartewaal trachtte de wedstrijd nog te kantelen door harder te gaan spelen hetgeen resulteerde in een aantal gele kaarten, steeds terecht gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter Gerhard Frikken.

ZWB liet zich niet gek maken, bleef rustig combineren en kreeg uiteindelijk ook de verdiende beloning.

Het was Marnix de Koning, die het vonnis voltrok. Hij rondde een goede aanval snoeihard af via de onderkant van de lat, waarmee hij het verzet van Zwartewaal definitief brak en de eindstand bepaalde op 3-1.

Men of the match: keeper Arne de Jong, die heerste in de zestien! Werkelijk iedere hoge voorzet van de tegenstander was bij voorbaat kansloos. En ook Niels Nederlof, degelijk in de verdediging, creatief in de opbouw, maar vooral het collectief (en daar horen bankspelers ook bij!) en daarmee de  trainersstaf van Zinkwegse Boys; Peter van Dam en Henk Reedijk, verdienen hiervoor een groot compliment!

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.