Oud-Beijerlander Ton L. jaren de cel in voor moord op moeder

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Mona Baartmans - Foto politie
De 61-jarige Ton L. uit Oud-Beijerland is veroordeeld tot veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens de moord op zijn moeder Mona Baartmans (79) uit Delft. Ook moet hij 40.000 euro terugbetalen die hij verduisterd had. Eerder was zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De rechtbank in Den Haag acht bewezen dat Ton L. met voorbedachten rade zijn 79-jarige moeder heeft gewurgd. Dat gebeurde op 23 september 2018 in zijn auto, op de parkeerplaats van een verpleeghuis. Hij gebruikte een tiewrap om haar te wurgen.

L. heeft toegegeven dat hij zijn moeder heeft gedood, maar zei dat het in een opwelling was gebeurd. Hij wilde niet dat ze begon over de 40.000 euro die hij van haar rekening had gehaald en had vergokt, zei hij twee weken geleden op de zitting. Toen eiste justitie zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De rechtbank vindt niet dat er sprake was van een impuls maar dat hij beheerst en berekenend heeft gehandeld. De rechter sprak van een lafhartige daad en dat het de verdachte ontbreekt aan berouw. L. is ook veroordeeld voor het wegmaken van het lichaam van Baartmans en verduistering.

Diezelfde nacht begroef L. het stoffelijk overschot van Mona Baartmans in een bos in Heinenoord. Ze werd vijf weken later gevonden na een tip.

Bericht van onze mediapartner Rijnmond

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren