VoorWaards wil spoeddebat over klachten HW Wonen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto HW Wonen

VoorWaards vindt het verschrikkelijk dat er zoveel klachten zijn over HW Wonen. Het toezicht van de gemeente op HW Wonen moet onder de loep. Daarom vraagt VoorWaards een spoeddebat aan voor 7 februari aanstaande.

Voorwaards vindt het verschrikkelijk dat er zoveel klachten zijn over HW Wonen, zoals ook laatst op TV was te zien. In de media wordt als oplossing voorgesteld om de concurrentie te bevorderen door een tweede marktpartij toe te laten. Een tweede coöperatie in de HW zou inderdaad kunnen helpen, maar wat nog belangrijker is, is dat de gemeente meer regie pakt op de hele woningbouw en dus ook op HW Wonen. Deze organisatie voert immers het woningbouwprogramma van de gemeente uit. Een tweede marktpartij is er niet 1-2-3 en bovendien geen garantie dat HW Wonen beter gaat presteren.

VoorWaards heeft het afgelopen najaar al gevraagd om de prestatieafspraken met HW Wonen in te zien, maar het college deelde die pas met ons nadatze al waren vastgesteld. We hebben dus (nog) geen inspraak of invloed daarin. Het college geeft wat VoorWaards betreft HW Wonen te veel ruimte en stuurt onvoldoende. VoorWaards wil een debat hierover in de raad van 7 februari aanstaande, om daarmee het toezicht van de gemeente te verbeteren en HW Wonen tot actie aan te sporen.

Eerder, in het begin van 2022, hebben wij de situatie ten aanzien van de sloop van een deel van de wijk Oosterse Gorzen in Oud-Beijerland ook aangekaart in de raad. VoorWaards heeft toen, vanwege het ontbreken van een goede afweging en de wijze waarop met de belangen van bewoners is omgegaan, tegen gestemd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.