Tips om veilig op pad te gaan met de motor

0
172
Foto PR

Ga jij er lekker op uit met de motor? Er zijn genoeg mooie routes door de Hoeksche Waard, bijvoorbeeld langs het water en door de polder. Helaas zijn dat de plekken waar ook veel wind staat. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je met de motor gaat. Met deze tips kun je verantwoord motorrijden in de wind.

Uitgerust op stap gaan

Motor, fiets, auto of brommer: met welk voertuig je ook de weg op gaat, uitgerust zijn is altijd belangrijk. Je moet goed opletten en scherp zijn. Het kan dus ook helpen om tijdig een pauze in te plannen. Dan kun je meteen een kopje koffie drinken bij een van de leuke restaurants in de Hoeksche Waard.

Afstand houden

Harde wind? Houd dan nog wat meer afstand dan je normaal doet. Door onverwachte windstoten kun je uit balans raken. Om er zeker van te zijn dat je dan niet iemand anders aantikt, kun je wat extra afstand houden. Zo vindt iedereen weer een veilige weg naar huis.

Bagage thuis laten

Laat zoveel mogelijk van je bagage thuis. In Nederland kan de wind soms zomaar opzetten, vooral als je van de stad naar de polder gaat. Top- en zijkoffers kun je daarom het beste thuis laten, die maken je namelijk instabiel. Vooral met harde windstoten kunnen koffers problemen veroorzaken. Zitten de koffers al op de motor? Zorg dan dat je zelf stabieler zit door jezelf kleiner te maken en gebogen te zitten. Zo vang je zo min mogelijk wind.

Grote voertuigen inhalen

Pas op bij het inhalen van grote voertuigen. Naast een vrachtwagen rijd je in de luwte, op het moment dat je passeert kunnen er verraderlijke windstoten om de hoek komen. Om dit toch veilig te doen kun je het stuur stevig vasthouden en je benen om de motor klemmen.

Zorg dat je goed verzekerd bent

In Nederland waait het regelmatig vrij hard. Wil jij toch graag de weg op? Zorg dan dat je een goede motorverzekering hebt, bijvoorbeeld bij Inshared. Zelfs als jij veilig rijdt, kan iemand anders een fout maken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarnaast waait er met harde wind wel eens iets door de lucht, schade aan je motor wil je natuurlijk kunnen repareren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.