Waterpoloërs ZVS blijven op titelkoers na winst op SCOM Zeehond Duck

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Waterpoloërs ZVS blijven op titelkoers na winst op SCOM Zeehond Duck - Foto Doris Tates-de Heer.

’S-GRAVENDEEL – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 4 februari 2023 de dertiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse C van de KNZB Regio West. Op het programma stond de confrontatie met de huidige nummer vier, de heren van SCOMZeehondDuck (SG) H2 uit Rozenburg in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel.

ZVS kende een voortvarende start van het nieuwe seizoen en heeft na twaalf van de achttien gespeelde wedstrijden nog steeds alles gewonnen en doet daardoor volop mee in de strijd om het kampioenschap. De twee naaste concurrenten hadden inmiddels beiden al viermaal verloren waardoor de ploeg van coaches Robert van Son (oud-speler ZVS H1) en René Pagels er zeer goed voor stond. Gelukkig bracht deze dertiende wedstrijd niet het spreekwoordelijke ongeluk en deden de ’s-Gravendelers wat er van hen werd verwacht, gewoon winnen. Met Stan Jongenotter en Gerard Goud (beiden vanuit het tweede herenteam) als extra toegevoegde krachten bezette de spelersbank in totaal drie wisselspelers.

De wedstrijd kende een moeizame start, de thuisploeg trof slechts eenmaal doel via Wessel Boersma. De tweede periode bracht meer leven in de brouwerij. Na treffers van opnieuw Boersma en daarna Dennis Brobbel stond de stand al snel op 3-0. Binnen een halve minuut wisten de bezoekers de marge terug te brengen tot één doelpunt, al deed het ZVS niet veel. Slechts zeven seconden later vond de thuisploeg wederom het doel van de tegenstander, dit keer doelpuntte Stefan Kuhlmann en bracht daarmee halverwege de wedstrijd de stand op 4-2.

In het derde bedrijf speelde ZVS met haar tegenstander en had haar zaakjes prima op orde. De thuisploeg trof viermaal doel, Bas Bogaert opende het bal en Wessel Boerma completeerde met zijn hattrick waardoor de voorsprong binnen no-time verdubbeld werd naar 8-2.

In het slotakkoord veerden de Rozenburgers op door viermaal te scoren, maar het was niet voldoende om een rol van betekenis te spelen. Dennis Brobbel maakte de 9-2 en later zou Bas Bogaert voor de 11-5 tekenen. Drie seconden voor het eindsignaal was het opnieuw Dennis Brobbel die met zijn vierde doelpunt van de wedstrijd de eindstand op 12-6 wist te brengen.

Door dit behaalde resultaat blijft ZVS als enige met een honderd procent score stevig op de eerste plaats in de competitie staan. De nummer twee ZPB H&L Productions H6 (Barendrecht) en drie Z&PC Rotterdam H5 volgen op respectievelijk twaalf en veertien punten van ZVS. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen en ZVS heeft alles in eigen hand. De gehele top drie zal elkaar nog tegen gaan komen de komende weken waardoor een mogelijke beslissing al eerder dan in de laatste speelronde kan vallen.

Eindstand: 12-6

Periodestanden:

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (5x), Dennis Brobbel (4x), Bas Bogaert (2x) en Stefan Kuhlmann (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 4 maart 2023 tegen ZPB H&L Productions H6 in het Inge de Bruijn Zwembad te Barendrecht om 17.50 uur.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page