BBL Infomarkt op 21, 22 en 23 februari

0
159

Leert u beter door te doen en bent u minstens 16 jaar? Of volgt u nu een mbo-opleiding, maar wilt u liever werken én doorleren? Zoekt u een baan of wilt u zich laten omscholen? Kom dan op donderdag 23 februari van 13.30 tot 16.30 naar de BBL (beroeps begeleidende leerweg) Infomarkt in het Maasgebouw in het Feyenoord stadion. De jaarlijkse BBL Infomarkt wordt organiseert door het Leerwerkloket in samenwerking met alle Regionale opleidingscentra in de regio. HWwerkt! het werkleerbedrijf van gemeente Hoeksche Waard is hier ook bij aangesloten. Aanmelden voor de BBL Infomarkt kan via de website van Rijnmond Leerwerkloket.

Wat is er te zien op de BBL Infomarkt

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, waarbij studenten vier dagen per week aan het werk gaan bij een leerbedrijf en één dag per week naar school gaan om een diploma te halen. Op de BBL Infomarkt zijn ruim 80 bedrijven te vinden die op zoek zijn naar nieuwe BBL werknemers. O.a. uit de sectoren Zorg & Welzijn, Haven & Techniek, Dienstverlening & Horeca en Voeding & groene Leefomgeving. Daarnaast vind je er ook de scholen die de bijbehorende opleidingen aanbieden en is er informatie over andere manieren van opgeleid worden in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van een mbo-certificaat of een mbo-praktijkverklaring.

Experiences op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 feruari

Voorafgaand aan de BBL Informarkt worden er op 21, 22 en 23 februari verschillende Experiences georganiseerd. Tijdens de Experiences kunnen deelnemers op verschillende locaties zelf een aantal werkzaamheden uitvoeren, om te ervaren hoe het echt is om in een bepaalde sector aan de slag te gaan. Ook is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

De volgende Experiences worden aangeboden:

Experience Haven – RDM Campus (22 februari om 9.00 uur of 13.00 uur)

In de Rotterdamse haven vind je heel veel bedrijven en beroepen. Zou je weleens willen beleven hoe het is om in de haven te werken? Kom naar de RDM campus en maak kennis met de vele beroepen die in de haven te vinden zijn. Je krijgt informatie over de verschillende beroepen en opleidingsmogelijkheden, een rondleiding over het terrein en je gaat zelf aan de slag met werkzaamheden van onder andere steigerbouwers, lassers, flensmonteurs, riggers, industrieel schilderen, en nog veel meer. 

Experience Logistiek in de haven – STC  (21 februari om 9.00 uur of 13.00 uur)

Ben je nieuwsgierig naar alle grote machines in de haven? Het STC biedt je op het speciaal ingerichte Haven Training Centrum de mogelijkheid te ervaren hoe het werk in de haven er aan toe gaat. Ben jij de gelukkige die tijdens deze Experiece een reachstacker of de terminal trekker mag besturen?

Experience Groen (23 februari om 9.00 uur)

Lijkt het je leuk om buiten te werken en met groen bezig te zijn? Maar weet je niet precies wat voor werk daarbij hoort? Kom naar de Experience Groen! Tijdens deze Experience maak je kennis met het vak van hovenier en leer je hoe je een boom het beste kunt planten. Er is ruimte voor al je vragen over de opleidingen en beroepen in de groensector.

Experience Techniek (21, 22 of 23 feb 9.00 – 12.00 uur)

Maak tijdens deze Experience kennis met elektro- en installatietechniek. Denk hierbij aan het installeren van zonnepanelen en werken op hoogte, het maken van een eenvoudige waterleiding en elektrische schakeling. Natuurlijk krijg je ook informatie over het werk in de elektro- en installatietechniek en kun je al je vragen stellen.

Experience Bouw (22 februari om 13.30 en om 14.30 en op 23 februari om 10.00 uur)

Ooit gedacht aan een baan in de bouw, maar weet je het niet zeker? Tijdens deze bouw experience krijg je niet alleen uitleg over de mogelijkheden in de bouw, maar kun je ook echt voelen hoe het is om in deze branche aan de slag te gaan! Of om te laten zien wat je al kunt.. kom langs om eens echt te timmeren, metselen of tegelzetten.

Aanmelden voor de Experiences kan via de website van Rijnmond Leerwerkloket.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.