Gelijkspel voor SHO bij DCV

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
Foto A. Troeleman

De eerste wedstrijd van de derde en laatste periode betekende voor SHO op stap richting Krimpen aan den IJssel en ditmaal zonder hindernissen bij de Heinenoordtunnel.


SHO begon met dezelfde elf namen als vorige week tegen Rijsoord. Dus ook weer met de nog steeds maar 17-jarige Jesper Troost op het middenveld en Aron van Schaik in het centrum van de verdediging. Aanvoerder Dennis Groosjohan (37) speelt daardoor weer rechtsachter, de plek waar hij al een groot deel van zijn loopbaan heeft doorgebracht.
Met een blik op de ranglijst was het voor beide elftalen duidelijk dat er bij winst goede zaken zouden kunnen worden gedaan om bij te blijven bij de subtop en afstand te houden van de bedreigde zone. En dat was ook vanaf de aftrap te zien met aanvallende intenties van weerskanten. Vooral SHO was met Jesse Vermaat op rechts en Tim de Pender aan de linkerkant dreigend. Maar het was toch DCV dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam door een doelpunt van Daan Beumer: 1-0. De Krimpense vreugde was van korte duur. Al een paar minuten na de openingstreffer ontsnapte Tim de Pender aan buitenspel en scoorde knap en beheerst de gelijkmaker: 1-1.
SHO nam nu het heft nadrukkelijk in handen en dat leverde in de vijfentwintigste minuut een strafschop op omdat Jesse Vermaat op weg naar het doel werd gevloerd. Vanaf de stip zorgde Tim de Pender voor de Beijerlandse voorsprong: 1-2.
Na een goed half uur zat SHO dicht tegen een nieuwe stafschop aan toen bijna op de achterlijn tegen wederom Jesse Vermaat een overtreding leek te worden gemaakt maar de goed leidende Verduijn zag er niets in.
Deel twee begon met bij SHO één verse kracht, Yur Snoek voor Esra Pieters. Na goed vijf minuten een enorme kans voor Jesse Vermaat maar doelman De Keijzer kon met de voet redden. Even later stond Assad el Harti ook oog in oog met de sluitpost die wederom als winnaar uit de bus kwam.
Uit de tegenaanval tekende Daan Beumer via de binnenkant van de paal met zijn tweede van de middag voor de gelijkmaker. Een behoorlijke tegenvaller voor de in het wit gehulde SHO-ers. Waar het 1-4 had kunnen en moeten staan, verscheen nu 2-2 op het bord.
SHO pakte de draad meteen weer op en de afweer van DCV had de handenvol aan het Oud-Beijerlandse aanvalstrio en met name Jesse Vermaat dook een paar keer op in de vijandelijk zestien maar waar de aanwezige aanhang van SHO al juichte  lukte het steeds maar niet om de bal in het doel te krijgen. Het was voor Vermaat ook wel weer eens tijd voor een doelpunt, zijn laatste treffer dateert van 26 november in de thuiswedstrijd tegen Spartaan’20 (4-3). Ook De Pender en El Harti kregen nog uiterst riante scoringskansen maar doelman De Keijzer bleef overeind. Toch ging de sluitpost een goeie twintig minuten voor tijd in de fout door de bal op een presenteerblad in te leveren bij Assad el Harti, die met een fraaie lob SHO weer aan de leiding bracht: 2-3 en SHO leek daarmee op weg naar de volle winst.
Met nog een kwartier te gaan kwamen Ingmar van Bruggen en Danny Kanters erin om Bart van Eck en Assad el Harti af te lossen. En waar SHO nog alle mogelijkheden kreeg om het duel in het slot te gooien viel een minuut of acht voor tijd aan de overkant de nieuwe gelijkmaker: 3-3 door Johan van Wageningen. In de resterende tijd was het voor alles wat de SHO-klok sloeg nog billenknijpen om in ieder geval nog een punt over te houden aan het aantrekkelijke duel dat onder prima weersomstandigheden werd afgewerkt.
Na een paar minuten extra tijd floot Verduijn voor de laatste keer waarna het SHO publiek toch tamelijk ontevreden met de puntendeling het Waalplantsoen verliet. ”Vooraf teken je voor een punt hier, maar na zoveel gemiste kansen ben je daar niet meer tevreden mee”, viel langs de lijn te beluisteren. En zo is het maar net!

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Dennis Groosjohan, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Esra Pieters, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Tim de Pender.
Wissels:
46’ Yur Snoek voor Esra Pieters
75’ Danny Kanters voor Assad el Harti
75’ Ingmar van Bruggen voor Bart van Eck

Doelpunten:
15’ 1-0 Daan Beumer
19’ 1-1 Tim de Pender
25’ 1-2 Tim de Pender (strafschop)
53’ 2-2 Daan Beumer
70’ 2-3 Assad el Harti
83’ 3-3 Johan van Wageningen

Kaarten:
Scheidsrechter Jesse Verduijn uit Nieuwveen floot een prima wedstrijd en had slechts één kaart nodig.
Die ging naar Sven Hentzen, de veroorzaker van de strafschop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren