NSVV wint bij VCK

5 Min Read
Foto Karin Hartgers

VCK heeft de laatste weken aardig aan de weg getimmerd en bewezen dat het de topploegen met een nederlaag naar huis kon sturen. NSVV kon zijn borst dus nat maken en op een gemotiveerde tegenstander rekenen. NSVV nam echter het zekere voor het onzekere en binnen het kwartier had het een 0-2 voorsprong genomen.

Na 8 minuten kreeg Sjoerd Hofstede de bal op rechts aangespeeld en gaf een voorzet op Boyd van Andel, die de bal in schoot. Een verdediger haalde de bal van de lijn, maar scheidsrechter van Westing oordeelde dat de bal achter de lijn was, dus doelpunt. Vijf minuten later was het al 0-2 door Sjoerd Hofstede die een voorzet van Jerzy van Bergen vanaf de rechterkant fraai afrondde. Hierna kwam de thuisclub beter in de wedstrijd, maar vooralsnog leverde dat geen gevaar op, terwijl een vliegend schot van Jasper Huisman net over de lat ging. Maar op het half uur werd het toch 1-2. Ricardo de Gruyter werd op links goed gelanceerd en trok de bal goed voor in de loop van Ton Hillebrand die fraai scoorde. De thuisclub kreeg weer moed op een goed resultaat en zette de Numansdorpers onder druk. Nadat enige mogelijkheden door VCK niet benut waren, was het na 43 minuten wederom raak. Het was wederom Ton Hillebrand die scoorde met het hoofd na een fraaie actie van Jasper Harinck en daarmee bracht hij de ruststand op 2-2.

De tweede helft was het de thuisclub die eerst het initiatief naar zich toe trok, maar al snel nam NSVV het initiatief over. Eerst was het Wessel van Haren die voorlangs schoot na een goede actie op links van Jerzy van Bergen. Maar na 58 minuten was het raak. De actie kwam volledig op naam van Boyd van Andel. Hij soleert zelf door de verdediging en besluit zijn actie met een schuiver in de uiterste hoek, 2-3. Hierna werd het voor de Koudekerkers alles of niets. NSVV moest terug en de gastheren bestookt de Numansdorpse veste. Vooralsnog strandden pogingen van Jesper Harinck en Ton Hillebrand op de verdediging en Daan Hokken kreeg de bal na een vrije schop niet goed op zijn hoofd, waardoor NSVV aan de gelijkmaker ontsnapte. Het doelpunt kwam dan toch, maar dan wel aan de andere kant. Aan de linkerkant was Boyd van Andel aan zijn tegenstander ontsnapt en trok de bal voor. De bal schoot door en het gevaar leek geweken. Jasper Huisman dacht daar anders over en haalde de bal speelde zich vrij en schoot, maar raakte de bal niet zuiver. Doelman Joshua van Dolder rekende hier niet op en kon de bal niet goed onderscheppen en tergend langzaam rolde de bal in het Koudekerkse doel. Aangezien dit in de 93e minuut gebeurde betekende dit de beslissing en konden de punten naar Numansdorp worden meegenomen, waarbij we zeker kunnen zeggen, dat NSVV het geluk van een koploper had.

Het was een schitterende dag voor NSVV, zeker toen bleek, dat concurrenten Zuidland, Hellevoetsluis en DBGC niet de volle winst had kunnen pakken, waardoor NSVV nu drie punten los staat van de eerste achtervolger Zuidland.