Bij Sara in de tuin op de thee

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De 2 Sara’s wachten jullie op - Foto Museum HW

Hoe de tuin van ‘t Hof van Assendelft in Heinenoord er in 1767 uitzag, weten we niet. In dat jaar is ’t Hof gebouwd. Op een plattegrond uit 1809 is te zien dat er een pad vanaf de huidige Hofweg schuin naar de voordeur leidt.

In de loop der jaren zijn er meerdere veranderingen geweest. De huidige tuin bij deze locatie van Museum Hoeksche Waard, met een ontwerp van Mien Ruys, is in 1997 geopend. De tuin wordt met veel aandacht grotendeels door vrijwilligers onderhouden.

Donderdag 15 juni en 29 juni a.s. is er een speciale tuinrondleiding. Om 14.00 uur wordt u ontvangen met een kopje thee of koffie met iets lekkers. Bij goed weer in de tuin. Daarna neemt de gids u mee door ’t Hof en maakt u een wandeling door de tuin terwijl de gids u allerlei bijzonderheden vertelt. Tot slot wordt u nog eens iets te drinken en snoepen aangeboden.

 

Deelnemen kost € 15,00.

Aanmelden via www.museumhw.nl  bij evenementen.

Tuin Hof van Assendelft

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.