SSS dendert met een 0-5 overwinning de nacompetitie binnen

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto SSS Klaaswaal

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie leidde SSS naar het Brabantse Klundert. Voor Klundert duurt de competitie net iets te lang. De ploeg die vrijwel de gehele competitie bivakkeerde op en rond een knappe nacompetitieplaats, maar op het einde helaas met lege handen staat.

SSS daarentegen moest van ver komen om nog aanspraak te kunnen maken op het toetje. Een gereviseerd SSS, na een zware blessuregolf voor de winterstop, schakelde na de winterstop direct in de zesde versnelling om zo de competitie nog een mooi slot te kunnen geven en daarmee de carrière van Henk Dirven nog met maximaal 4 wedstrijden te verlengen. Met slechts één verliespartij (6-5) tegen IFC bleef de ploeg van Henk Dirven en assistent Ed van Mourik na de winsterstop ongeslagen tot en met deze zaterdag.

Klundert opende de wedstrijd zeer voortvarend. Het SSS publiek zag de Brabantse formatie als een komeet uit de startblokken schieten. In de 2e minuut leverde dit al direct een grote kans voor Klundert op, maar de vandaag meer dan uitstekend keepende Cas Abbas voorkwam een vroege tegentreffer.

Nadat de Klundertse storm iets was gaan liggen kwam SSS meer aan voetballen toe. Dit resulteerde in de 13e minuut in een prachtige kans voor Edison Warner maar zijn schot ging helaas net naast. De altijd dreigende rechterspits Joshua Nagelhout raasde in de 41e minuut zijn tegenstander voorbij en leverde een prachtige voorzet af. Nick Rorijs kon daar net niet met het hoofd bij, maar Dennis den Haan stond daarachter wel klaar om de bal binnen te werken. Helaas prikte hij de bal recht op de keeper. Zo leek de ruststand af te stevenen op een 0-0 stand. Maar niets was minder waar. Een aanval door de as van het veld bereikte de vandaag heerlijk over het veld dartelende Edison Warner. Met zijn soepele loop en geweldige techniek was hij de verdediging van Klundert te snel- en de keeper te slim af en zette SSS in de extra tijd van de 1e helft op een 0-1 voorsprong. En of dit voor de rust nog niet genoeg was, strafte Nick Rorijs in diezelfde extra tijd een verdedigingsfout feilloos af en bracht de rust op 0-2.

Na rust was SSS niet van plan om het hierbij te laten. In de 60e minuut schoot Dennis den Haan nog op de binnenkant van de paal, maar later in deze wedstrijd zou hij zijn doelpunten wel gaan maken.

Klundert probeerde er nog van alles aan te doen om de achterstand weg te werken en ging achterin man op man spelen. Deze Klundertse omzetting legde voor SSS geen windeieren. Diverse keren kon SSS door de verdediging heen snijden. In minuut 80 brak Dennis den Haan door en schoot de bal in de lange hoek en de wedstrijd definitief op slot, 0-3. SSS wilde nog meer en Klundert zag wel in dat het een verloren middag zou worden. Dennis den Haan maakte er in de 83e minuut 0-4 van en ook het slotakkoord was voor Dennis den Haan. Een schot van Antonie Robalo Monteiro werd door keeper niet goed verwerkt en als een echte spits stond Den Haan klaar om de bal alsnog tegen de touwen te schieten en daarmee zijn hattrick te volbrengen.

Scheidsrechter Hermans zag de noodzaak van veel extra tijd niet meer in en floot niet lang na de 90 minuten voor het einde.

SSS eindigt hiermee op de 3e plaats in de eindrangschikking. Door dit resultaat speelt SSS dinsdag 30 mei om 20.00 uur de eerste van de maximaal 4 nacompetitiewedstrijden thuis tegen het onbekende sv BLC uit Den Bosch. Sv BLC is in de 3e klasse E Zuid op een 4e plaats geëindigd. Zij hebben 37 punten bij elkaar gespeeld, 11 wedstrijden gewonnen, 4 gelijk en 9 verloren met een doelsaldo van 42-35.

De winnaar van deze knock-out wedstrijd speelt zaterdag 3 juni 2023 in Vlissingen tegen Walcheren, de nummer 9 uit de 2e klasse G. Die ploeg heeft 33 punten behaald, 10 wedstrijden gewonnen, 3 gelijk en 13 verloren met een doelsaldo van 53-63.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren