Piershil wint tegen Botlek

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

logosvpiershil-grootPIERSHIL – SV Piershil is door een 3-1 overwinning op Botlek weer een stap dichterbij de handhaving in de tweede klasse gekomen. Ook werd sportieve revanche genomen voor de eerder dit seizoen geleden 4-0 nederlaag tegen deze opponent.

Op een kletsnat terrein nam Piershil vanaf het begin het initiatief in handen. Na 14 minuten werd de strijdlust beloond toen een vrije trap van Wesley Koedam via de kruin van Kenny Lopez Cruz in het eigen Botlek-doel belandde: 1-0. Door het uitvallen van zijn vader, de 48-jarige aanvoerder John Lopez Cruz, kreeg Botlek nog een tik te verwerken. Desondanks kwam de ploeg van trainer Rinus Schrijver op gelijke hoogte, vanuit het niets. Net na het passeren van de middenlijn probeerde linksback Patrick Klaris met een ferme trap zijn voorwaartsen aan het werk te zetten. Tot zijn eigen verbazing, en die van Piershil-goalie Peter Konings, scheerde de bal gedragen door de wind in de bovenhoek: 1-1. Nog voor rust kon Piershil de voorsprong herstellen. Darwyn Pennock hield een dieptepass van Lindhout op snelheid binnen, speelde op de achterlijn de nieuwe aanvoerder Dave Leurs uit en schoof de bal af op de ijverige Edwin Bestebreur: 2-1.

In de tweede helft stond de wind schuin in de rug van Botlek. Piershil kon er nog maar sporadisch uitkomen en hechtte veel waarde aan de verkregen voorsprong. “Het ging ons alleen maar om de punten vandaag”, zo benadrukte ook aanvoerder Sjoerd Singor na afloop. Botlek, dat met 9 punten uit drie duels zo goed is begonnen aan de derde periode, zette druk zonder al te gevaarlijk te worden. Op die momenten dat het moest stond Peter Konings weer zijn mannetje onder de lat, verder had het sterke verdedigingscentrum Singor-Van Vreeswijk de zaak onder controle. Piershil bleef dreigend vanuit de tegenaanval. Vanaf het middenveld, met een altijd sterk en stabiel spelende Ricardo Hoogwerf als uitblinker, werd getracht de snelle voorhoede aan het werk te zetten. Vanaf het moment dat Botlek alles of niets ging spelen was het even billenknijpen voor Piershil. Vijf minuten voor tijd kopte Kevin Michilsen te zacht terug richting doelman Rijdsijk, Alex van Dijk kon daardoor de Piershilse winst veilig stellen: 3-1. De trainers Aliradja en Smits, die geen enkele maal wisselden in dit duel, waren na afloop dik tevreden met de overwinning, ondanks het matige spel. “Vandaag moest gewoon gewonnen worden, de jongens begrepen dat. Complimenten voor de ploeg”.

08-05-183-hvl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.