ZBVH grijpt naast 2e periodetitel

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto ZBVH

Afgelopen zaterdag waren de druiven zeer zuur voor ZBVH toen de 2e periodetitel op slechts enkele minuten voor het einde alsnog uit handen werd gegeven tegen GHVV 13 (1-1).

Wedstrijdverloop;

Op een zonovergoten sportcomplex  Hercules was de laatste competitiewedstrijd gelijktijdig de  apotheose van het seizoen in  een rechtstreeks duel tussen ZBVH  en GHVV 13  met als inzet de 2e periodetitel.  

Beide ploegen stonden voorafgaand aan dit allesbeslissende duel op een gelijk aantal punten  echter ZBVH moest winnen en GHVV 13 had aan een gelijkspel genoeg.

Op een  stroef veld werd er ook als zodanig begonnen aan deze “ finalewedstrijd” , beide ploegen waren aftastend naar elkaar . Pas na 28 minuten ontstond de eerste kans voor GHVV 13 toen er vanaf de linkerkant werd doorgebroken , vanuit de voorzet werd net voorlangs geschoten.

ZBVH kon alleen net voor rust gevaarlijk worden via Jimmy Andeweg die met 1 kap beweging 2 tegenstanders het bos in stuurde. Uit de corner die daar uit voortvloeide kwam de kopbal van  voorstopper Jasper Barendrecht op een Geervliets been terecht .  

Na een weinig enerverende 1e helft werd de kleedkamer opgezocht bij  een ruststand van 0-0.  

 

Na de rust kwam een veel energieker ZBVH uit de kleedkamer. In de 49e minuut was Koen de Koning dichtbij de openingstreffer ware het niet dat zijn schot door de keeper eruit werd geranseld.

Wie anders dan Jimmy Andeweg dribbelde kort daarna ineens door de defensie heen van de tegenstander en werd gevloerd door een Geervliets been binnen het strafschopgebied ; strafschop!

Jimmy’s tweelingbroer Mike  schoot de penalty feilloos in de rechterhoek waardoor ZBVH in de 52e minuut op 1-0 kwam te staan.

Kort daarna was ZBVH zelfs dichtbij de 2-0 na goed doorzetten over rechts van Sido Milot  gaf hij voor op Jimmy Andeweg wiens inzet werd gekeerd door de doelman.

Het laatste kwartier werd het steeds meer billenknijpen voor de supporters van de Herculianen.  ZBVH wisselde  veel spelers in een kort tijdbestek hetgeen  het  automatisme bepaald niet ten goede kwam.  Er werd plotseling heel onrustig gespeeld , in deze fase werd vooral stofzuiger en rustbrenger, Sander van Pelt , node gemist op het middenveld.

Door het vele balverlies van de thuisploeg begon het verder weinig imponerende GHVV 13 er weer in te geloven . Zodoende ontstonden er steeds meer hachelijke momenten voor de goal van Sven van den Hoogen. De ploeg uit Geervliet mocht in de absolute slotfase verschillende corners nemen waarbij hun keeper zelfs mee naar voren kwam. De kopsterke voorstopper van ZBVH ,Jasper Barendrecht , won vrijwel ieder luchtduel echter toch gebeurde in de absolute slotfase waar men zo voor had gevreesd.  

Tot  groot afgrijzen van alles en iedereen van de thuisploeg  verdween de bal namelijk achter doelman Sven van den Hoogen na een scrimmage  waardoor de stand werd gelijkgetrokken op werkelijk  luttele minuten voor het eindsignaal .

De spelers van ZBVH vielen verslagen neer  op het veld , zelfs de verslaggever ging even zijn (schrijf)boekje te buiten door zijn schrijfblokje woest op de grond te smijten. Zo dicht bij een prijs zitten en dan er toch alsnog naast grijpen , dat is erg zuur.

Maar nadat emotio plaats had gemaakt voor ratio overheerste  het gevoel van trots bij de Herculianen.

Immers in amper 4 maanden tijd transformeerde de ploeg zich   van een degradatiekandidaat tot een periodetitelkandidaat.  Met deze positieve vibe kan alvast uitgekeken worden naar het nieuwe seizoen waarbij naar verluid de complete spelersgroep intact zal blijven  en er zelfs gerichte versterkingen zullen worden gepresenteerd op korte termijn. Hiermee is de ambitie getoond van de rood-zwarten om volgend seizoen opnieuw voor de prijzen te gaan meespelen.

ZBVH ziet zijn trainer  Rene Milot na een dienstverband van vier seizoenen vertrekken naar WFB.  René heeft zich de afgelopen jaren  laten zien als een ware clubman die een goede balans wist te vinden tussen het nastreven van sportieve ambities en het waarborgen van het verenigingsbelang. Via deze weg  willen wij René  daarom hartelijk bedanken voor zijn inzet voor onze club.   


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.