Werkzaamheden op busstation Heinenoord vanaf woensdag 7 juni tot 16 juni

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PZH

Vanaf 7 juni worden er 9 nieuwe digitale informatieborden op busstation Heinenoord geplaatst en aangesloten. De werkzaamheden duren tot en met 16 juni en vinden buiten de spits plaats (van 9.00 tot 16.00 uur). De vertrektijden van de bussen wijzigen niet. Wel kan de opstaphalte wijzigen. Dit wordt op het busstation aangegeven.

Werkzaamheden

De aannemer voert eerst grond-, kabel- en straatwerkzaamheden uit, in combinatie met een ondergrondse borging om een verbinding te maken tussen de beide perrons. Hiervoor worden graafmachines, hijskranen en hoogwerkers gebruikt. Dit kan geluidsoverlast geven.

In de gemeente Hoeksche Waard komen in totaal 92 nieuwe digitale informatieborden. Naast de 9 informatieborden op het busstation Heinenoord gaat dit om de vervanging van 45 grote digitale borden bij de haltes en worden er 38 kleine digitale informatieborden geplaatst.

Nieuwe digitale informatieborden

De digitale informatieborden bij bushaltes in de provincie Zuid-Holland zijn verouderd en zitten aan het einde van hun levensduur. De nieuwe digitale informatieborden heten DRIS-displays (Dynamische Reis Informatie Systemen). Ze zijn moderner en duurzamer dan de oude. Op de digitale borden staat hoe laat de bussen vertrekken. Op elk bord zit een drukknop of toetsenbord voor audiobegeleiding. Zo kunnen slechtzienden horen wat er op het bord staat.

Tot de zomer van 2023 worden bij ruim 850 haltes in de provincie Zuid-Holland nieuwe digitale informatieborden geplaatst. Door een efficiënte plaatsing op bushaltes met veel instappers worden meer reizigers bediend. De vernieuwde weergave van de reisinformatie én de voorleesfunctie zorgen voor een betere begrijpelijkheid en toegankelijkheid voor alle reizigers. Ruim 200 haltes in de provincie Zuid-Holland waar nu nog geen digitaal informatiebord staat krijgen er de komende maanden een. Dit zijn haltes waar bijvoorbeeld veel reizigers gebruik van maken of waar belangrijke voorzieningen in de buurt zijn. Samen met de digitale informatieborden langs de R-net haltes, die blijven staan, komt het totaal op ruim 1.000 stuks.

Kijk voor meer informatie op www.zuid-holland.nl/reisinformatie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren