Nieuwe paardrijlessen voor kinderen met een beperking en kleuters op Manege De Flemming

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Op Manege & Pensionstal De Flemming in Westmaas wordt vanaf oktober gestart met twee nieuwe lesprogramma’s: Kleuterlessen voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en Paardrijles voor kinderen met een verstandelijke beperking of psychische aandoening. Beide lessen zijn een uitbreiding op de bestaande lessen van de manege en zijn in deze opzet uniek in de regio Hoeksche Waard.

In de Kleuterlessen wordt een start gemaakt met de KNHS Bixie Ruiteropleiding. In deze opleiding leren kinderen niet alleen alles over de omgang met en de verzorging van pony’s, maar leren zij ook de basis van het paardrijden. In 10 lessen van een uur verdienen de kinderen verschillende diploma’s en onderdeel van de lessen is ook een poets- en zadelles voor de ouders. Helemaal leuk is dat de kinderen bij dit lespakket ook een gepersonaliseerd poetskoffertje met borstels krijgen.

Daarnaast wordt er in oktober ook gestart met Paardrijles voor kinderen met een verstandelijke beperking of psychische aandoening. Deze lessen zijn speciaal voor kinderen voor wie een normale groepsles door hun beperking te druk of te intensief is. In een groep van maximaal 4 krijgen de kinderen 45 minuten les en ook zij behalen gedurende 10 lessen verschillende Bixie diploma’s en een eigen poetskoffertje met inhoud.

Eigenaar Bente Fater: “Met de uitbreiding van deze lessen voorzien wij in een behoefte en vraag die we vanuit onze huidige klanten en geïnteresseerden kregen. We vinden het heel mooi dat we met deze lessen nog meer kinderen in aanraking kunnen laten komen met de paardensport en mogen verwelkomen op De Flemming.”
Beide programma’s starten op zaterdagmiddag 14 oktober. De kosten van de Kleuterlessen zijn 185 euro (10 lessen) en de kosten van de paardrijlessen voor kinderen met een verstandelijke beperking of psychische aandoening zijn 215 euro (10 lessen). Aanmelden kan via [email protected] o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer, waarna contact wordt opgenomen. Deze lessen worden in de toekomst vaker georganiseerd, dus mocht de les al vol zijn, dan kan men op de wachtlijst voor een volgende editie komen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren