Lezing bomenexpert Arie Pieters: Oude bomen en bomen in vroeger tijden

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Volop herfst aan de bomen op de prachtige dijk in Mookhoek - Foto Arie Pieters

‘s-Gravendeel – Hoe ‘groen’ was onze regio vroeger? Arie Pieters, die zich als coördinator van de Hoeksche Waardse Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior in de regionale bomen heeft verdiept, toont hoe mooi en bijzonder beroemde en imponerende woudreuzen zijn tijdens zijn bomenlezing op donderdag 14 december in de bibliotheek van ’s-Gravendeel.

De Hoeksche Waard is nog vele tientallen prachtige bomen rijk. Al deze unieke bomen zijn het waard om zolang mogelijk behouden te blijven en zijn sieraden voor het Nationale Landschap in de Hoeksche Waard. Daarnaast kijken we aan de hand van oude afbeeldingen/ansichtkaarten ook hoe groen en boomrijk ons land (de dorpen en steden) was voor de Tweede Wereldoorlog. Welke bomen zagen we toen in de straten en hoe oud konden die toen worden in de bebouwde omgeving?

Aanmelden via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard: debhw.nl/agenda. Donderdag 14 december 2023, van 14:00 tot 15.30 uur | Het Trefpunt, gevestigd in dienstencentrum ’t Weegje, ‘s-Gravendeel. Kosten: €5,50 (plusabonnement), €6,50 (basisabonnement) en €7,50 (niet-leden).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.