Leerlingen De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel planten op Valentijnsdag ruim 600 bloembollen in de schooltuin.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto W. Vergeer

Kinderen uit groep 4a van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel planten op Valentijnsdag ruim 600 bloembollen in de schooltuin.

De bloembollen zijn geleverd door Bulbs4Kids. Dit is een campagne gericht op het basisonderwijs.
Het doel is om kinderen op een laagdrempelige en spannende manier kennis te laten maken met de natuur.Het is wetenschappelijk bewezen dat dit bijdraagt aan een goede en gezonde ontwikkeling. Kinderen leren veel van de natuur, zeker als ze er zelf mee aan de slag gaan. Door zelf bloembollen te planten, leren ze deze spelenderwijs van dichtbij kennen.
De kinderen hebben de bloembollen geplant in een deel van de schooltuin en in de aangrenzende grote bloembakken. Ze zien straks met eigen ogen hoe de bloembollen zullen uitgroeien tot schitterende bloemen met een uiteenlopend kleurenpalet.
De Bouwsteen is zeker niet de enige school die meedoet. Zo’n 400 klassen in Nederland en ook honderden klassen in Europa doen mee aan dit kleurrijke en leerzame initiatief.
Aan Bulbs4Kids is ook een foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het natuurlijk nog spannender. De hoofdprijs is een Gouden Bloembol!

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.