Waterschap start met baggeren Binnenbedijkte Maas

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

In de Hoeksche Waard start waterschap Hollandse Delta maandag met het baggeren van de Binnenbedijkte Maas-west. Baggeren zorgt voor een betere doorstroming, betere waterkwaliteit en minder stankoverlast.

Baggerschip

We doen dit met een zogeheten cutterzuiger (een zelfvarend of stationair baggerschip dat materiaal op de bodem losmaakt en opzuigt) en een drijvende leiding. We baggeren vijftig meter breed en drie meter diep. Het werk start op maandag 19 februari en duurt tot en met december 2024.

Zandwinput

De bagger wordt gestort in een voormalige zandwinput in de Binnenbedijkte Maas zelf. De bagger is daarvoor kwalitatief geschikt. De zuiger en leiding hebben markeringen, ook ’s nachts. Pas op met varen, surfen en andere watersport in de buurt van de werkzaamheden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.