Voorjaarsveiling Goudwisselkantoor met feestelijk tintje

Juwelen, diamanten, horloges en zilverwerk gaan begin maart onder de hamer

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Klaaswaal   Bij het veilinghuis van Goudwisselkantoor gaan op woensdag 6 en donderdag 7 maart bijna 1.200 exclusieve veilingobjecten onder de hamer. De veiling in Klaaswaal kan zowel fysiek als online worden bijgewoond. In dit jubileumjaar waarin Goudwisselkantoor haar 40-jarige bestaan viert, wordentijdens de voorjaarsveiling uitsluitend juwelen, horloges, diamanten en zilverwerk geveild. Munten en bankbiljetten worden in april op een externe locatie aangeboden.

De voorjaarsveiling is traditioneel de eerste grote veiling van het jaar van Goudwisselkantoor. Zij introduceerde tien jaar geleden een eigen veilinghuis, maar kan een beroep doen op veertig jaar expertise tijdens deze drukbezochte veilingen. Inbinnen- en buitenland heeft het veilinghuis van Goudwisselkantoor in het afgelopen decennium een goede reputatie opgebouwd. Dat blijkt niet alleen uit het aantal klanten dat afkomstig is uit alle delen van de wereld, maar ook uit het groeiende aanbod hoogwaardige veilingstukken. Om te waarborgen dat alle kavels de aandacht krijgen die zij verdienen, worden de munten en bankbiljetten in april op een externe locatie geveild. Op woensdag 6 maart gaan het zilverwerk en horloges onder de hamer en op donderdag 7 maart worden juwelen en diamanten geveild. Op zaterdag 2, maandag 4 en dinsdag 5 maart kunnen bezoekers tijdens de kijkdagen in Klaaswaal de kavels van dichtbij bekijken.

Van verlovingstrend tot museumstuk

Tijdens de voorjaarsveiling biedt Goudwisselkantoor een grote diversiteit aan veilingstukken aan waarvan een groot deel wordt geveild zonder minimum startprijs. Vooral het groteaantal Art Decojuwelen valt hierbij op. De geometrische Art Decostijl dateert uit het begin van de twintigste eeuw en is uitgegroeid tot een tijdloze trend die in de afgelopen jaren weer sterk aan populariteit wint. Ook de gele diamanten met tinten van zacht tot intens geel, die het veilinghuis van Goudwisselkantoor op 7 maart presenteert, zijn zeer in trek. Steeds meer internationale beroemdheden worden met een gele verlovingsring gezien en dat stimuleert de vraag naar deze diamanten. Liefhebbers van design zilverwerk kunnen op de veiling bieden op een zilveren theepot in Deens design van Karl Gustav Hansen. Dit veilingsobject is volgens kenners een organisch gevormd meesterstuk dat in een museum niet zou misstaan. Met bijna 200 vintage en pre-owned horloges is ook binnen deze populaire categorie volop keuze.

Veertig jaar Goudwisselkantoor

Dit jaar is het op de kop af veertig jaar geleden dat Goudwisselkantoor werd opgericht. Wat in 1984 begon met de verkoop van munten en postzegels, is uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf voor de in- en verkoop van goud en edelmetalen, veilingen, valutatransacties en verpandingen. Door de jaren heen is het familiebedrijf in staat geweest ommet nieuwe diensten steeds opnieuw waarde toe te voegen. Inmiddels telt Goudwisselkantoor 145 locaties in Nederland, België en Duitsland. In dit jubileumjaar organiseert zij verschillende acties om het credo ‘Specialisten van waarde’ met klanten, partners en collega’s te vieren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.