Zondagavondmuziek door Alisa van Dijk (viool) en Martien de Vos (orgel)

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – Op zondag 10 maart om 19.00 uur organiseert “Musica Laurentius” weer een vesper. Aan deze vesperdienst wordt meegewerkt door violiste Alisa van Dijk en organist Martien de Vos, voorganger is Ds. W.H. Hendriks.


Alisa studeerde viool en zang aan o.m. het conservatorium in Den Haag. Ze is actief als viooldocent en geeft jaarlijks een toenemend aantal concerten. Ze organiseert sinds enige tijd met veel succes een concertserie in de Trinitatiskapel in Dordrecht. Martien de Vos is als organist verbonden aan de Laurentiuskerk. Hij studeerde orgel aan het conservatorium in Rotterdam bij Bas de Vroome. Momenteel studeert hij voor zijn Master-diploma aan het conservatorium in Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Hij won in 2017 het prestigieuze Ambitus concours.

Op zondag 10 maart klinken er werken voor orgel en viool,  waaronder een werk van de romantische componist Joseph Rheinberger. Alisa van Dijk speelt van Johann Sebastian Bach diens beroemde sonate voor vioolsolo in g klein BWV 1001. Naast dit alles zijn er schriftlezingen, liederen en orgelimprovisaties te beluisteren.

De vesper begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang. Na afloop kunt u napraten in het koor van de kerk onder het genot van koffie of thee.

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren