GOZ wint van Flakkee en blijft op koers

Op een zwaarbewolkt en winderig Terrein van Pallandtpolder bij Middelharnis stond vandaag de 17e wedstrijd in deze competitie, West2, 5e klasse D, op het programma. Trotse koploper GOZ tegen de nummer 11, MSV Flakkee.

Om een lang verhaal, kort te maken. Het verschil in de competitiestand tussen beide ploegen was ook duidelijk te zien op het veld. GOZ was de hele wedstrijd de beter voetballende ploeg, creerde vele kansen en Flakkee moest zich gedwongen beperken tot verdedigen. Dit deed de ploeg naar beste kunnen.  De 1ste helft werd afgesloten met een 0-0 ruststand.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. GOZ voortdurend op de helft van Flakkee, Flakkee loerend op de counter. In de 73ste minuut werd de wedstrijd (eindelijk) opengebroken. Een minuut ervoor was de keeper van Flakkee op de bon gegaan wegens tijdrekken. Rick Jeanson opende met een schot van ca 30 meter de score. Hierbij geholpen door de keeper van Flakkee die de bal knullig door zijn handen liet glippen. De treffer werkte bevrijdend voor GOZ. Nu moest Flakkee de verdedigende stellingen verlaten waardoor er meer ruimte zou komen om te voetballen.

Toch duurde het tot in de blessuretijd voor GOZ de wedstrijd definitief besliste. Goed doorgaan van (invaller) Victor Boere tot aan de achterlijn, zorgde ervoor dat aanvoerder Mike in ’t Veld, de bal binnen kon tikken. Direct hierna floot scheidsrechter Spaans voor het einde van de wedstrijd. Een moeizame maar verdiende overwinning voor GOZ. De vreugde werd nog groter toen de overige standen in de competitie binnen druppelden. Nummer 2, Pernis, bleek met 4-1 te hebben verloren van OFB en Fortuna Be Quick bleek thuis met (maar liefst) 3-7 klop te hebben gehad van Melissant. De nieuwe nummer 2, TransvaliaZW, won nipt met 2-1 van Simonshaven.

De volgende competitieronde staat gepland op zaterdag, 6 april. Dan staat de topper: GOZ – TransvaliaZW op het programma.

Met nog 5 wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van 10 punten begint het al een beetje te “borrelen” in Mijnsheerenland en omstreken…….

Zou het gaan lukken in het jubileumjaar, 75 jaar GOZ ???