OSV wint voor de 2e keer dit seizoen

5 Min Read

OSV Oud-Beijerland heeft op sportpark ‘Olympia’ tegen FC IJsselmonde een sensationele overwinning uit het vuur weten te slepen. De formatie van trainer Peter van Gestel wist, na een 1-0 ruststand, in de slotfase een 4-2 achterstand alsnog om te buigen in een 4-5 overwinning.

Het team van trainer Jerry de Groot zocht vanmiddag, met een sterke wind in de rug, meteen de aanval en dat resulteerde in de 10e min. al in een voorsprong. Het was Ilias Bencharef, die vanaf de rand ‘16’ de OSV-doelman verraste: 1-0. De sterke wind bood de bezoekers in de eerste helft amper gelegenheid tot serieuze doelkansen te komen. Het was dan ook de thuisploeg  die het zich mocht aanrekenen dat de marge niet verder werd vergroot.

In de tweede helft gebeurde dit wel, toen Andrew Scheermeijer al snel voor de 2-0 tekende. Maar de bezoekers deden al snel iets terug en het was Raylicho Babel, die uit een pass van Ryan Rugebregt voor de 2-1 zorgde. Nauwelijks twee minuten later lag ook de gelijkmaker al in het net. Ditmaal was het Luca Dorst, die wist te profiteren van het feit dat de IJsselmonde doelman een-afstandsschot slechts kon pareren en van dichtbij de bal in de rebound kon binnentikken: 2-2.

Met een afstandsschot van Marnix Sonneveld in de bovenhoek nam de thuisploeg in de 75e min. opnieuw een voorsprong (3-2), die in de 86e min. nog eens werd vergroot naar 4-2 door een schot van Ojani Velazquez Pilgrim vanaf de 16-meterlijn. Ook deze keer was het vanaf de aftrap OSV dat tegensputterde. Met een droge knal was het Kililou Agrièn, die de 4-3 wist binnen te schieten. Een vrije trap van Shurnel Francois trof vervolgens in blessuretijd nog de lat, waarna de afvallende bal door Raylicho Babel werd binnen geschoten: 4-4. Daar waar de thuisploeg nog op jacht ging naar de overwinning, was het een lange bal vanuit de OSV-verdediging, die Raylicho Babel in de counter in de gelegenheid stelde om de 4-5 achter de IJsselmonde-doelman te schieten. Het was meteen het einde van een enerverende slotfase. De beloning voor ‘hard werken’ door OSV was een feit.

Paaszaterdag 30 maart a.s. is er een inhaalprogramma en gaat OSV naar LMO voor het restant van de op zaterdag 24 februari jl. bij een 1-0 stand voortijdig beëindigde wedstrijd.

Op zaterdag 6 april ontvangt OSV op sportcomplex “Olympia” dan weer SV Charlois op bezoek, dat vandaag met 0-1 verloor van SVS. FC IJsselmonde gaat op bezoek bij Slikkerveer, dat vandaag bij runner-up Overmaas met 1-0 aan het kortste eind trok. Overmaas treft CKC, dat bij Zwarte Pijl met 3-1 onderuit ging. Koploper FC Binnenmaas gaat na de 3-0 thuisoverwinning tegen SSS bij LMO op bezoek, dat thuis met 5-1 te sterk was voor Strijen. SSS ontvangt Zwarte Pijl..
Op zaterdag 13 april a.s. zal OSV op bezoek gaan bij Lekkerkerk.

FC IJsselmonde – OSV Oud-Beijerland 4-5 (1-0): 10. Ilias Bencharef 1-0; 48. Andrew Scheermeijer 2-0; 57. Raylicho Babel 2-1; 58. Luca Dorst 2-2; 75. Marnix Sonneveld 3-2; 86. Ojani Velazquez Pilgrim 4-2; 87. Kililou Agrièn 4-3; 90+4. Raylicho Babel 4-4; 90+6. Raylicho Babel 4-5.