Geslaagde 3e Canicross 2024 Oud Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
24-03-2024 AniCura Canicross Stroowaert op het terrein van atletiekvereniging Spirit in Oud-Beijerland. - Foto’s: Anita de Man

Afgelopen zondag is in weer en wind de 3e StroowaertCanicross in Oud Beijerland van start gegaan bij AV Spirit.Een samenwerkings verband tussen Canicross Nederland, Anicura Stroowaert Dierenziekenhuis en AV Spirit. Met honderdtwintig deelnemers uit Nederland, Belgie en Duitsland was het een groot succes.

Het goede doel was Voedselbank Hoeksche Waard die na afloop verblijd kan worden met een grote donatie in de vorm van Diervoeding.

Bij deze 3e editie waren er nieuwe onderdelen toegevoegd zoals Bikejören, steppen, Funrun en Kidsrun. Hoewel het weer niet echt meezat konden alle wedstrijden zonder regen voltooid worden.

Bikejören is mountainbiken op zacht ondergrond met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken. De hond draagt een speciaal tuig en zit met een elastische lijn van maximaal 2,5 meter lang aan het frame van de fiets of stepvast. 

Voor steppen met je hond gelden grotendeels dezelfde regels als voor Bikejören. De step moet geschikt zijn voor onverharde paden en een lage treeplank hebben zodat je makkelijk mee kunt steppen.

Al met al een succes volle dag waar ook het publiek goed aan zijn trekken kwam.

Foto’s zijn te bekijken op www.stroowaertcanicross.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren