Fortuna Be Quick Speelt gelijk bij NTVV

Afgelopen zaterdag zorgden gastheer NTVV en bezoeker Fortuna Be Quick onder onverwacht zomerse omstandigheden in het eerste weekend van april, voor een doelpuntrijke wedstrijd. Exact een maand na het behalen van de tweede periodetitel, gevolgd en twee nederlagen, herstelde de sindsdien noodgedwongen verbouwde formatie van trainer Pascal Hoek zich enigszins door in Nieuwe-Tonge een 3-3 remise overeen te komen. De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of Thimo Herrewijnen strafte op aangeven van Jacco Vink laconiek verdedigingswerk van NTVV af: 0-1. Beide ploegen vermaakten het, van de door het Sahara- zand omfloerste zonnetje genietende, publiek met aanvallend spel. Doelman Kevin Poldervaart voorkwam met een tweetal formidabele reddingen dat NTVV- topscorer Neal Kuiper de thuisclub langszij kon brengen. Aan de overzijde hadden Dylan de Vroed, Jacco Vink en Jordy Fakkel het vizier niet op scherp staan, zodat er tot de rust geen verandering meer kwam in de score.

Na de onderbreking liet NTVV er geen gras over groeien en na vier minuten moest Fortuna Be Quick- doelman Kevin Poldervaart een inzet van Brett van Vliet via de lat buiten zijn doel houden. Dit bleek uitstel van executie want in de 53ste minuut schoot Nick van Alphen via de paal de gelijkmaker binnen, 1-1. Doelman Kevin Poldervaart kon namens de fusieclub niet voorkomen dat Neal Kuiper tien minuten later de score uitbreidde tot 2-1. Met nog een kwartier op de klok volgden de spectaculaire momenten zich razendsnel op. Sander van der Giesen bracht Fortuna Be Quick weer langszij (2-2) maar praktisch vanaf de aftrap scoorde Youri Kievit namens NTVV: 3-2. Nog was de koek niet op, want in de 79ste minuut kopte Jacco Vink de bal na een vrije trap van Thimo Herrewijnen achter NTVV- keeper Davy Schellevis: 3-3. In de extra tijd gingen de voetballers uit Piershil en Goudswaard nog bijna met een onverdiende overwinning naar huis, maar de pogingen van Sander van der Giesen en Jacco Vink verdwenen naast het doel van NTVV.