Heinenoord pakt belangrijke punten

7 Min Read

Na de zeperd van het vlaggenschip vorige week tegen en in Terneuzen, ( die jullie stukjesschrijver wegens griep moest missen ) was de formatie van coach Ralph Kalkman van plan zich zaterdag te revancheren tegen SVOD”22.
En dat is gelukt door een klinkende  4 – 2  overwinning.Toch ging het allemaal niet zo gemakkelijk als het lijkt.

De Zeeuwen kwamen fel uit de startblokken, trokken meteen ten aanval, waarbij de eerste poging van Sven Wisse eindigde in een hoekschop.
Dejan de Feiter kon weg halen, waarbij de bal in de rebound bij Mats Kamphorst terecht kwam en zijn schot een prooi was voor Angelo Spanjaart. De actieve en snelle Mats Kamphorst was ook weer bij de volgende aanval betrokken en schoot dit keer maar net naast. Het antwoord kwam van Dejan de Feiter, die er op rechts vandoor ging, zijn mannetje passeerde, echter zijn slappe schot geen probleem was voor doelman Dion Aersssens.
Uit een corner die even later volgde schoot Sandin Avdic ver over.

In de 26e minuut was het even spannend, toen Sven Wisse een vrije trap kreeg te nemen net buiten de zestien, maar Sandin Avdic stond op de juiste plaats om weg te halen, zodat dit gevaar ook was geweken.
Bij een volgende aanval werd Bas v.d. Wel aangespeeld en moest Davy Kaptein in de sprint en was er op tijd bij om dit gevaar te keren.
Na een half uur spelen kwam de Noord weer goed weg, toen Mats Kamphorst uit een voorzet de bal meteen op de slof nam en rakelings langs de paal zag scheren.
Vanaf dat moment vond de thuisploeg het welletjes en ging het beter lopen.

Een voorzet op maat van Sanzio Dieterich werd door Mark Maljaars net voor Ramy Salem weggehaald en even later was het de doorgebroken Marlon Slabbekoorn, die Sanzio Dieterich net niet kon bereiken.
Een voorzet van Andrew van Tiggelen werd in eerste instantie ingeschoten door aanvoerder Toine v.d. Berg, waarbij de Zeeuwse doelman de bal niet onder controle kon krijgen en de bal voor de voeten van Marlon Slabbekoorn terecht kwam en ook hij uithaalde en weer was het de Zeeuwse sluitpost die redding bracht en uiteindelijk Ramy Salem maar net naast schoot.
Toch werd op slag van rust de openingstreffer een feit, toen Sandin Avdic in de 43e minuut uit een voorzet van Marlon Slabbekoorn doelman Dion Aerssens het nakijken gaf en dat betekende 1 – 0 en tevens de ruststand.

Het tweede bedrijf begon met dezelfde spelers en nog maar 5 minuten oud, toen Marlon Slabbekoorn op de solotoer ging, enkele tegenstanders alsmede de Zeeuwse sluitpost het nakijken gaf met een fraai doelpunt de 2 -0 op het scorebord bracht.Even daarna ging Samet Dag er op links van door en zijn voorzet bestemd voor Dejan de Feiter werd op tijd geblokt door Mark Maljaars, zodat deze mogelijkheid verloren ging.
Na een kwartier vond coach Ralph Kalkman het tijd om de eerste wissels in te brengen  en verlieten Andrew van Tiggelen en Enrico Elderhorst het veld en kwamen in hun plaats Austen Zwaal en Jesper Kusters.
De mannen van trainer Pim Bruins, aangeslagen door de inmiddels opgelopen achterstand deden er een schepje bovenop, wat meteen enig gevaar opleverde.
Jack Welch zocht de combinatie met Jens Kamphorst en zag er gevaarlijker uit dan het bleek te zijn , want het schot van Kamphorst ging naast en over.
De voorzet van Ramy Salem die volgde was net iets te scherp en een prooi voor de Zeeuwse sluitpost.
De ingevallen Remco van Welsum probeerde het van afstand, echter Angelo Spanjaart liet zich niet verrassen en pakte de bal.
Uit een combinatie tussen Ramy Salem en Marlon Slabbekoorn werd doorzien door Jack Welch , die er op tijd tussen zat.
Na deze aktie werd Marlon Slabbekoorn vervangen door Nickelson Josepha.

In de 73e minuut liet Sanzio Dieterich een voorzet op maat los op Jesper Kusters, die op tijd de trekker overhaalde en 3 – 0 op het scorebord bracht.
De Oostkapellenaren lieten het er niet bij zitten , want de strijdlustige Sven Wisse bleef gaan en goed, dat Sandin Avdic op tijd erbij was dit gevaar te keren.
Het was echter uitstel van executie in de 76e minuut was het Bas v.d. Wel, die van afstand raak schoot en dat betekende 3 – 1 en even later zelfs 3 – 2.
Het zal toch niet waar zijn om in de slotfase de riante voorsprong uit handen te geven.
Het was al een paar minuten in blessuretijd, toen Jesper Kusters uit een voorzet van Ramy Salem aan alle onzekerheid een einde maakte en de eindstand op 4 – 2 bepaalde.
De uitstekend leidende scheidsrechter Wendy Gijbers uit Oosterhoutvond het na 5 minuten extra tijd welletjes en maakte een einde aan een spannende wedstrijd.
Door het verlies van M.Z.C  tegen Arnemuiden zijn we de koploper tot op EEN punt genaderd en met nog 3 wedstrijden te gaan blijft het spannend

a.s. zaterdag staat de wedstrijd tegen W.H.S  uit St.Annaland op het programma.
Aanvang:  15.00 uur.