FC Binnenmaas wint nu wel van Zwarte Pijl

7 Min Read

Waar het in de uitwedstrijd niet lukte om te winnen (1-1) van mede titelkandidaat Zwarte Pijl, bleven de drie punten nu wel in Maasdam .

FC Binnenmaas begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en kreeg zijn eerste kans na 6 minuten. Na een goede actie van Daan Leggedoor kwam de bal goed voor de goal van José Fortes. Maar in plaats van de bal ineens te nemen besloot Sander de Heus de bal aan te nemen wat niet lekker lukte waardoor de verdediging van Zwarte Pijl kon opruimen. Maar na een kwartier waarin FC Binnenmaas de bovenliggende partij was kwam de kans om op voorsprong te komen. Charlie de Graaf stuurde Daan Leggedoor de diepte in. Claudio Barros probeerde de spits met een sliding af te stoppen maar was net te laat. De goed en rustig leidende scheidsrechter Driesse kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Rik Schouten nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal hard in. 1-0 voor de Event Tyres formatie. Hierna bleef FC Binnenmaas wel de betere in de tweestrijd maar Zwarte Pijl kwam steeds beter in de wedstrijd en maakte vooral achterin steeds minder fouten. Want die werden er de gehele eerste helft wel gemaakt maar FC Binnenmaas wist hier niet van te profiteren. Net voor het rustsignaal waren er plots twee kansen voor Zwarte Pijl. Eerst was er na slordig balverlies op het middenveld bij FC Binnenmaas een kans voor Lorenzo Cairo maar zijn schot werd gered door Thijs Botterhuis en de rebound werd vervolgens gemist door Ricky van Haaren. Twee minuten later was er nog een mooie omhaal van Nagier Bonevacia die naast de goal van FC Binnenmaas vloog. Het waren de enige twee kansen voor Zwarte Pijl voor rust maar FC Binnenmaas was dus wel gewaarschuwd.

In de rust werd er ook op gehamerd weer goed te starten maar in de eerste minuut na rust stond er al 1-1 op het scorebord. Een lange bal na een aanval van FC Binnenmaas werd weggekopt door Charlie de Graaf. Maar de bal werd hierna direct en slim diep gekopt door Ricky van Haaren op de pijlsnelle Lorenzo Cairo. Alleen voor doelman Thijs Botterhuis maakte hij geen fout en schoot de gelijkmaker feilloos binnen. Dit was wel een schok voor de ploeg van trainer Sander Fakkel en moest zich hierna herpakken. Dat deed het ook, want twee minuten na de gelijkmaker was er een overtreding op Daan Leggedoor op randje zestien. Rik Schouten schoot de vrije trap kiezelhard op de onderkant van de lat maar helaas stuiterde de bal terug het veld in. Een minuut later een goede voorzet van Sander de Heus die ingekopt werd door Daan Leggedoor maar de bal miste de snelheid om het doelman Fortes echt moelijk te maken. Daarna was het weer de beurt aan Zwarte Pijl. Een scherpe voorzet van Nagier Bonevacia werd bij de tweede paal onbegrijpelijk gemist door Ricky van Haaren. Hier kwam FC Binnenmaas wel heel goed weg. Doordat FC Binnenmaas de controle van de wedstrijd die het in de eerste helft wel had weer terug wilde hebben werd er gewisseld om weer meer druk op Zwarte Pijl te krijgen. Ricky Bokhoven kwam in het veld voor Sidney Korver. Hierdoor kwam FC Binnenmaas weer aan aanvallen toe en leverde dit ook weer de voorsprong op. Een goede vrije trap van Rik Schouten viel precies over de verdediging van Zwarte Pijl en werd mooi ingekopt door Martijn Terlouw. Waar hij vorige week tegen Strijen ook al trefzeker was flikte hij het nu weer om FC Binnenmaas weer op voorsprong te zetten: 2-1. Maar Zwarte Pijl gaf zeker niet op en wisselde ook zeer aanvallend waardoor er op het middenveld wel heel veel ruimte ontstond. Hier gingen de routiniers Ismail Celen en Ricky van Haaren beter mee om dan de middenvelders van FC Binnenmaas en zo kwamen er ook weer twee goede kansen voor Zwarte Pijl. Maar gelukkig voor de thuisclub steekt doelman Thijs Botterhuis al heel het seizoen in goede vorm. Eerst redde hij al spectaculair nadat Finn v.d. Bom een bal geheel verkeerd raakte en deze vloog van dichtbij onder de lat. Thijs tikte de bal op de lat en deze kon vervolgens door de verdediging van FC Binnenmaas ternauwernood opgeruimd worden. Vijf minuten later was er een vlammend schot vanaf puntje zestien van Shabani Rajabu. De bal vloog met een fraaie boog richting de kruising maar Thijs kreeg er nog net een hand tegenaan en behoedde zo FC Binnenmaas voor de gelijkmaker. Die had gezien het spelbeeld op dat moment niet eens onverdiend genoemd kunnen worden want Zwarte Pijl gaf werkelijk alles om tot een resultaat te komen. Maar na 94 minuten bezorgde Daan Leggedoor de zeer welkome overwinning voor FC Binnenmaas door een bal vanaf precies de middenlijn schitterend over de doelman van Zwarte Pijl te schieten. Na deze wereldgoal werd er een groot feest gevierd op de tribune en werd er ook alvast een kampioensvuurwerk afgestoken door de kampioenen van het vierde elftal (nogmaals gefeliciteerd langs deze weg voor deze kampioenen). Want na het horen van de tussenstand bij LMO tegen de overgebleven concurrent Overmaas is dit een hele grote stap richting het kampioenschap.

Maar dan zal er over twee weken (4 mei) weer een grote horde genomen moeten worden. Want na het verlies van Overmaas bij LMO (2-1) zal het bij de ploeg van David van Dam er alles aan gelegen zijn om de opgelopen achterstand weer goed te maken. De aftrap op Sportpark Olympia zal om 15.00 uur zijn. Natuurlijk hoopt het team van Sander Fakkel weer op de steun van ons trouwe publiek in deze kraker tussen de nummers 1 en 2 van de 3e klasse C.