Heinenoord boekt monsterzege

6 Min Read

Voor de eerste keer in haar 78-jarig bestaan was de reis afgelopen zaterdag naar St.Annaland voor de wedstrijd tegen: WIJ  HOUDEN  STAND.

De formatie van coach Ralph Kalkman begon de wedstrijd met windje mee vrij gemakzuchtig. Dat resulteerde al in de beginfase een enorme kans voor Rens Ketting, die alleen op doelman Angelo Spanjaart af ging, die volledig gestrekt een doelpunt voorkwam.De reactie kwam meteen van Ramy Salem, die via Marlon Slabbekoorn de mee gekomen Sanzio Dieterich bereikte, hij uithaalde, wat de eerste hoekschop opleverde.
Een vrije trap na een overtreding op Marlon Slabbekoorn werd door  Ramy Salem wel goed geraakt, echter een gemakkelijke prooi bleek te zijn voor doelman Armando de Witte.
Vanuit de achterhoede werden de ballen steeds veel te hard gespeeld en de achterlijn passeerden zonder dat EEN van de voorwaartsen werd bereikt.
Na een kwartier spelen kreeg Dejan de Feiter een vrije schietkans de openingstreffer op het scorebord te brengen, echter zijn schot was veel te zacht en te gemakkelijk een prooi voor de Zeeuwse sluitpost.
Vanaf dat moment kwamen er meer mogelijkheden voor o.a. aanvoerder Toine v.d. Berg, die over schoot, Samet Dag te hard schoot om Marlon Slabbekoorn in stelling te brengen en ook Sanzio Dieterich zijn pegel zag gekeerd door Armando de Witte.

Na een half uur spelen kreeg de Noord een vrije trap te nemen net buiten de zestien, een ideale plek voor Davy Kaptein.Ook zijn vizier stond niet goed, want de bal scheerde hoog over het vijandelijke doel.Een combinatie tussen Gijs den Ouden en Rens Ketting werd op tijd onderbroken door een prima ingreep van Sandin Avdic. De Noord bleef sterker en het wachten was dan ook op het eerste doelpunt. En dat kwam na ruim een half uur spelen.
Nadat Ramy Salem al een paar keer de Zeeuwse sluitpost had getest, schoot hij nu uit een moeilijke hoek de bal met veel effect en een beetje hulp van de wind in de kruising.0-1.Vier minuten later schoot Jesper Kusters de 0 – 2 binnen op aangeven van Marlon Slabbekoorn en dat was tevens de ruiststand.

Het tweede bedrijf begon met dezelfde spelers en was nog maar drie minuten oud, toen Marlon Slabbekoorn uithaalde en doelman Armando de Witte de bal niet onder controle kon krijgen en Jesper Kusters uit de rebound 0-3 op het scorebord bracht.
De mannen van coach Ralph Kalkman waren los en op aangeven van Marlon Slabbekoorn maakte Sanzio Dieterich er 0 – 4 van.
In de 55e minuut werd Marlon Slabbekoorn onderuit gehaald binnen de zestien en scheidsrechter Michael Vink uit Boxtel wees  terecht resoluut naar de stip.
Het slachtoffer nam zelf de penalty , die in eerste instantie nog werd gestopt, maar schoot meteen daarna raak. 0-5
Op dat moment werden Dejan de Feiter – Davy Kaptein en Marlon Slabbekoorn naar de kant gehaald en kwamen Nickelson Josepha –  Austen Zwaal en Enrico Elderhorst in de ploeg.
Toen Samet Dag in de buurt van de zestien werd onderuit gehaald, werd de vrije trap genomen door Sanzio Dieterich.
Mees Bevelander stond op de juiste plaats om weg te roeien en voorkwam een zeker doelpunt.
Met nog 20 minuten te gaan werd Jesper Kusters naar de kant gehaald en vervangen door Wessel Schouwink.
In de 71e minuut verhoogde Nickelson Josepha de  score naar 0-6.
In de slotfase werd de laatste wissel toegepast en maakte Andrew van Tiggelen plaats voor Antahal v.d. Berg.
Uit een voorzet van Sanzio Dieterich raakte Wessel Schouwink de lat en was het nog even uitstel van executie voor de zevenklapper.
Door een handsbal van een van de spelers van de thuisploeg binnen de zestien, wees scheidsrechet Vink voor de tweede keer naar de stip.
Sanzio Dieterich schoot feilloos de zevenklapper binnen en 0-7 op het scorebord.
De ingevallen Wessel Schouwink had nu meer geluk en schoot nummer 8 binnen. 0-8.
Met nog twee minuten te gaan bepaalde Enrico Elderhorst de eindstand met een fraai doelpunt op 0 – 9.
Zodoende heeft de nummer twee in de stand goed aan het doelsaldo gewerkt en dat is 1 punt meer dan MZC, die met 3-4 won van Walcheren
Na precies 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Michael Vink uit Boxtel voor de laatste keer en waren weer 3 belangrijke punten in de knip.

De komende twee zaterdagen zijn vrij van competitie.
Zaterdag 11 mei a.s. komt Serooskerke op bezoek en zij pakten de eerste 3 punten van Heinenoord, dus daar hebben we nog een appeltje mee te schillen.