ZBVH wint opnieuw en klimt naar 7e plaats

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto ZBVH

In de 4e klasse F troffen de Herculianen deze middag SCO’63 uit Spijkenisse waar in de uitwedstrijd in de absolute slotfase alsnog werd verloren met 1-0. Bij ZBVH keerden aanvoerder Twan Breure en Robin Konijnendijk terug in de basis.  

 

Na een aftastend eerste kwartier van beide ploegen was de eerste grote kans voor ZBVH toen Robin Konijnendijk vanaf rechts hard over het doel vuurde.

Kort daarna weer een goede aanval voor de thuisploeg toen centrumspits Bob Donkersloot uitweek naar links en de bal uitstekend terug lag naar de zestien waar Jimmy Andeweg kwam inlopen, diens inzet verdween echter over het doel.

Enkele minuten daarna was het Koen de Koning die zich plotseling knap vrij speelde na een goede loopactie kwam hij iets te schuin voor de goal om gevaarlijk te worden, de keeper kon zijn inzet keren.

Aan de andere kant bleef SCO’63 vooral gevaarlijk via de snelle buitenspelers waar de backs van ZBVH hun handen aan vol hadden, desondanks kon SCO’63 niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Yarno Teuling .

Net voor rust zette de gasten de thuisploeg steeds meer onder druk maar het was juist ZBVH die op voorsprong kon komen toen opnieuw Robin Konijnendijk vanaf rechts zich goed vrij speelde om tot een schot te komen, de inzet van Konijnendijk werd echter knap gekeerd door de doelman SCO’63.

Ruststand: 0-0

Na de rust bleef het alle hens aan dek voor de defensie van ZBVH  met de snelheid van de tegenstander over de vleugels, maar met name de sterke rechtsback Jesse Jongenotter was deze middag weer niet te passeren.

Het spel ging over en weer en gelijk opgaand met wel de kanttekening dat ZBVH tot meer kansen kwam. Een half uur voor het einde resulteerde dit in de voorsprong voor de Herculianen.

De wekelijks uitblinkende 18- jarige Marnix Pitt liep goed door in het strafschopgebied, kreeg de bal vanuit de kluts mee en kon met een uiterste inspanning met zijn linkerteen langs de doelman tikken: 1-0 !

Vreemd genoeg daarna leek het wel of SCO’63 de teugels liet vieren terwijl de achterstand miniem was en er ook nog met ruim een half uur te spelen genoeg tijd was om gelijk te maken.  ZBVH maalde daar uiteraard niet om en slaakte een zucht van verlichting toen de prima fluitende scheidsrechter de sportieve wedstrijd beëindigde met het eindsignaal.

ZBVH is bezig aan een sterke reeks met 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden en een doelsaldo van 6 voor en 0 tegen. De Herculianen zagen zich 2 maanden geleden nog terug op de laatste plaats en zijn inmiddels gestegen naar de 7e plaats, kortom een uitstekende collectieve prestatie van zowel spelers als technische staf van ZBVH.

Over 2 weken speelt ZBVH uit bij OHVV.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren