Week van de Stenen winkels: Koop lokaal in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

In de week van 13 tot en met 19 mei 2024 is zowel in Nederland als in België de actieweek voor de lokale, fysieke winkels. Na de corona periode heeft het veel zelfstandige winkels heel wat inspanningen gekost om weer voldoende klanten over de vloer te krijgen. Lockdowns en online shoppen hebben hun sporen nagelaten.

Hoog tijd dus om de ‘stenen winkels’ weer eens in het zonnetje te zetten. Daarom hebben meerdere winkels in de Hoeksche Waard zich ook aangesloten bij deze actieweek, zoals o.a. ModaLisa en Bakkerij De Koning. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is in het leven geroepen door Marian Bekkers, eigenaresse van Kooplust. Met haar bedrijf adviseert ze sinds ruim 10 jaar zelfstandige winkeliers. Samen met alle andere retail-experts daar zet ze zich belangeloos in om zelfstandige winkeliers na een aantal uitdagende jaren een flinke boost te geven. Stenen winkels maken de steden en dorpen waar we wonen namelijk een stukje mooier. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies: Het kan allemaal in de winkels in jouw buurt. In de ‘Week van de Stenen Winkel’ doen lokale stenen winkels door heel Nederland en België iets bijzonders voor hun klanten: Van een cadeautje bij aankoop tot het verloten van mooie prijzen. Zo vieren ze samen met hun klanten dat de deuren van de winkel (weer) open staan.

Wat kan men doen?

Koop in de week van 13 tot en met 19 mei 1x extra een product bij een lokale winkel. Hiermee steun je de droom van een lokale ondernemer. Met jouw aankoop ondersteunt de ondernemer zijn of haar gezin en helpt lokale activiteiten mee te financieren. Steun jouw favoriete lokale winkels via social media. Geef een like of een reactie op een Facebook of Instagram-post van de winkels in jouw buurt, of deel één van hun berichten. Kost helemaal niets, maar het helpt stenen winkels wel nieuwe mensen te bereiken. Plaats een bericht op social media met de hashtags #weekvandestenenwinkel en #koopklein. Maak bijvoorbeeld een foto van een product dat je bij een lokale winkel kocht en plaats deze hashtags bij je foto. Hiermee help je de boodschap te verspreiden dat de lokale stenen winkels in jouw buurt een bezoek waard zijn. Voor alle relevante infomatie over de ‘Week van de Stenen Winkel zie de website: https://weekvandestenenwinkel.com


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren