‘s-Gravendeel wint van ZBVH en heeft samen met Zinkwegse Boys nog kans op het kampioenschap

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto Arjan Barendregt Fotografie

’s-Gravendeel heeft de laatste thuiswestrijd in de reguliere competitie winnend af kunnen sluiten. Het was aan het begin direct duidelijk wat de bedoelingen waren aan ’s-Gravendeelse kant.

Bij balbezit van ZBVH werd er gelijk druk gezet en zodoende de aanvallen ingezet. Zo was het Perrie Huisman die de eerste opgelegde kans kreeg. Na aangeven van Levi Vugts ging de lob van Perrie Huisman over de uitlopende ZBVH doelman Yarno Teuling, maar ook over het doel. Koen Colijn probeerde het na een kwartier van buiten de zestien, de bal dwarrelde over het ZBVH doel. Kansen kreeg ’s-Gravendeel voldoende maar het doel kon maar niet gevonden worden. Ook niet toen Ryan Aarnoudse de bal hoog voor gaf. De knap gerichte kopbal van Zoey Hoogwerf ging net over. Het eerste gevaarlijke wapenfeitje van ZBVH kwam rond minuut drieëntwintig. Jimmy Aandeweg probeerde het van afstand, maar met zijn poging had Ricardo Bakker geen problemen. Na ruim een half uur voetballen dan de verdiende voorsprong voor ’s-Gravendeel. Op ongeveer vijfentwintig meter van het doel haalde Ryan Aarnoudse flink uit. De bal leek houdbaar voor doelman Teuling. Echter de bal draaide net voor de naar de bal duikende doelman zijn hand weg en verdween tegen het net, 1-0. Zo naar het einde van de eerste helft waren er nog wat kansjes over en weer. Aan de stand veranderde niets, dus met de
1-0 werd er gerust.
ZBVH trainer Robin Borremans had zijn ploeg op verschillende posities gewijzigd. De formatie werd anders ingevuld. De ploeg uit Zuid – Beijerland verscheen wat vaker voor de neus van Ricardo Bakker, dan in de eerste helft. De eerste poging na een zestal minuten spelen kwam van Sander van Pelt. Ricardo Bakker had weinig moeite om de bal te verwerken. Na drieënzestig minuten een opvallende wissel aan de kant van ’s-Gravendeel. Robbie v/d Weg maakte zijn rentree na een afwezigheid van vijftien maanden toen hij in Piershil tegen Fortuna Be Quick een zware knieblessure opliep. Het bleek een soort van geluksfactor te zijn geweest. Want drie minuten hierna kreeg ’s-Gravendeel een strafschop toegewezen. Perrie Huisman werd door doelman Teuling onderuit gehaald toen hij zijn sliding iets te enthousiast inzette. De goed leidende arbiter de Lange kon ook niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen. De toegewezen penalty werd feilloos door Levi Vugts benut, 2-0.
’s-Gravendeel werd iets vaker in de verdedigende stellingen gebracht. Maar achterin stond het goed, onder leiding van de in de basis teruggekeerde Reinier Toes. ZBVH kreeg met nog een kwartier spelen wel een enorme kans op de aansluiter na balverlies bij ’s-Gravendeel. De op Ricardo Bakker afstormende Koen de Koning wist geen doel te treffen. Aan de kant van ’s-Gravendeel wist Perrie Huisman dat ook niet toen hij plotseling in balbezit kwam. Want na zijn poging ging de bal via de lat over. Hierna weinig noemenswaardige gebeurtenissen, de 2-0 stand op het scorebord was dus ook de eindstand. De strijd op het kampioenschap in 4F blijft ongemeend spannend, daar ook Zinkwegse Boys wist te winnen van de komende tegenstander voor ’s-Gravendeel, SC Botlek. Aanvang aan de Veertig Morgenweg in Spijkenisse is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker, Ryan Aarnoudse (58ste Maurits Kuiper), Reinier Toes, Daan van Son, Leon de Jong, Koen Colijn, Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf (63ste Robbie v/d Weg), Perrie Huisman, Levi Vugts, Dejan Bislimi (73ste Dustin Zomerhuis)

Opstelling ZBVH:
Yarno Teuling, Jesse Jongenotter, Twan Breure (Vinent Bakker), Mark Burger (Jelle Stubenitsky), Marnix Pitt, Koen de Koning, Sander van Pelt, Jimmy Andeweg, Mike Andeweg, Bob Donkersloot (Sido Milot), Dave Kooij (Mark Saarloos)

Arbiter: Marco de Lange uit Rotterdam

Scoreverloop:
31ste​   1-0​ Ryan Aarnoudse
66ste​  2-0​ Levi Vugts (strafschop)

Gele kaarten:
Robbie v/d Weg (’s-Gravendeel)
Jimmy Andeweg, Mike Andeweg en Yarno Teuling


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren