FC Binnenmaas sluit competitie af met winst tegen Lekkerkerk

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Doelman Thijs Botterhuis werd verkozen tot speler van het seizoen bij het 1e elftal. Hij keepte een werkelijk subliem seizoen en was hij op bijna geen fout te betrappen. De mooie speech van keeperstrainer Martin Remmers aan het adres van Thijs deed hem zelfs wat blozen. - archieffoto FC Binnenmaas
In een eenzijdige wedstrijd heeft de kampioen zijn sportieve plicht gedaan door Lekkerkerk met een grote nederlaag de nacompetitie in te sturen. In deze wedstrijd kwamen alle spelers weer in actie en lieten zij het trouwe publiek nog maar eens zien dat ze de terechte nummer 1 van de competitie zijn.

Waar in het eerste kwartier het vizier nog niet echt op scherp stond was het na 20 minuten wel raak. Een crossbal van Jannick v.d. Laan kwam bij Sander de Heus terecht. Die bediende de diepgaande Rik Schouten. Hij hield goed het overzicht en gaf topscorer Daan Leggedoor een niet te missen kans: 1-0. De ban was hiermee gebroken en de Event Tyres formatie van Sander Fakkel ging hierdoor steeds makkelijker spelen. Want 2 minuten na het openingsdoelpunt was het weer Daan Leggedoor die de trekker overhaalde. Nu was het Stijn Remmers die Rik Schouten wegstak en weer vond hij zijn aanvalspartner op de juiste plek: 2-0. Het verzet van Lekkerkerk was hiermee echt gebroken en zij speelde de wedstrijd hierna uit om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dit kostte ze zelfs nog een paar gele kaarten die nog wel eens door kunnen werken in de nacompetitie. Precies op het half uur moest Rik Schouten zich geblesseerd laten vervangen door Junior van Esch. In minuut 38 viel de 80ste goal van deze competitie. Jannick v.d. Laan snoepte de bal af van een tegenstander en ging in een rechte lijn op het doel af. Rustig schoof hij de bal onder de doelman door en zo werd het een ruststand van 3-0.Maar na twee minuten in deel twee kon speaker Arie ’t Jong de doelpunten-tune alweer laten klinken. Sander de Heus ging er maar weer eens langs op rechts en vond de inlopende Kris van Efferen. Die drukte hard en laag af en de doelman van Lekkerkerk was weer kansloos: 4-0. Nu kon het wisselen van spelers beginnen. In minuut 67 vond Junior van Esch na het uitspelen van de keeper vanaf de achterlijn met een voorzet het hoofd van Kris van Efferen die zijn tweede van de middag mocht maken: 5-0. Daarna stond Junior van Esch zijn plaats nog af aan de afzwaaiende Steve van Puffelen en kreeg Steve van Charlie de Graaf de aanvoerdersband voor zijn bewezen diensten in het eerste elftal. Ook mocht hij in de spits proberen ook op het scorebord te komen. Dat lukte hem tweemaal bijna op aangeven van Daan Leggedoor, maar de keeper van Lekkerkerk kon helaas voor Steve redding brengen. Toch kwam er nog een zesde goal. Natuurlijk was het Daan Leggedoor die hier wel voor in aanmerking wilde komen om zo zijn derde van de middag te maken. Kris van Efferen bediende met een voorzet op maat de topscorer van dit seizoen die hard binnen kopte en zo de 6-0 op het mooie scorebord zette. De goed leidende scheidsrechter Coenraads hield het na, precies 90 minuten wijselijk voor gezien en kon het eindfeest van de gehele selectie en dames beginnen. In de volle kantine werden vele vrijwilligers in het zonnetje gezet door Daan Leggedoor en Charlie de Graaf namens de selectie. Doelman Thijs Botterhuis werd verkozen tot speler van het seizoen bij het 1e elftal. Hij keepte een werkelijk subliem seizoen en was hij op bijna geen fout te betrappen. De mooie speech van keeperstrainer Martin Remmers aan het adres van Thijs deed hem zelfs wat blozen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren