NSVV doet goede zaken in de strijd tegen degradatie

Redactie Hoeksch Nieuws
8 Min Read

Vorig seizoen om dezelfde tijd speelden Pernis en NSVV tegen elkaar met als inzet handhaving in de tweede klasse. De afloop was bekend; beide teams handhaafden zich. Bij de ontmoeting van vandaag was het uitgangspunt voor beide elftallen hetzelfde. Ook nu was de inzet handhaving in dezelfde klasse. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een spannende partij voetbal. Welnu, het publiek zou niet teleurgesteld worden, want beide teams maakten er een boeiend geheel van.

Pernis kwam overtuigend uit de startblokken. NSVV werd in de openingsfase teruggedrongen door een volop op de aanval spelend Pernis. Bij de thuisclub viel met name Ingemar Olofssen op door snelle rushes langs de rechterkant. Zijn voorzetten sorteerden veel gevaar voor het Numansdorpse doel, maar daar was men niet van plan om zich het kaas van het brood te laten eten en zodoende was het alleen Silvino Gomes Soares die met een schot naast het doel opviel.

dsc_0415

Dissonant in deze fase was een ronduit smerige overtreding van Valeri Silva, die van geluk mocht spreken dat scheidrechter Tuinman zijn kaarten in zijn borstzak hield. Gelukkig bleef het bij deze ene zware overtreding, want voor de rest werd het een mannelijk duel zonder incidenten.

In de 12e minuut werd Jasper Huisman goed aangespeeld, speelde zijn tegenstander uit en zette goed voor, maar Jacco den Haan kon de bal net niet de juiste richting geven om tot score te komen. Kort hierna was Jasper Huisman wederom bij een goede Numansdorpse aanval betrokken; nu zette hij de bal voor en Kelvin van der Giesen haalde fraai om, maar de bal miste de kracht om het de Pernisser goalie echt moeilijk te maken.

In de 20e minuut was het Ingemar Olofssen die met snelle rush zijn tegenstander zijn hielen liet zien, waarna hij de bal scherp voortrok; Marco Mann en Ramon Barendregt kwamen beiden op de bal af en raakten de bal waardoor de bal voor het doel smoorde; er was echter niemand  om de ontstane mogelijkheid te benutten.

Na 25 minuten werd de score geopend. Jasper Huisman mocht op ca. 20 meter van het doel een vrije schop nemen; hij plaatste de bal over de muur, doelman Jan-Willem van Hellemond kreeg de bal niet klem, waarna Erik van Arendonk er als de kippen bij was om de bal in het doel te schuiven; 0 – 1.

Pernis probeerde wat terug te doen en met name de al eerder genoemde Ingemar Olofssen stichtte met zijn rushes langs de lijn veel gevaar, maar zijn voorzetten werden door de Pernisser voorwaartsen niet afgerond. Integendeel, NSVV kreeg in de 39e minuut nog een prachtige kans om de score uit te breiden toen Kelvin van der Giesen door een Pernisse verdediger tegen de grond werd gewerkt en dit betekende een strafschop. Kelvin van der Giesen ging zelf achter de bal staan, maar zijn schot werd door Jan-Willem van Hellemond gekeerd. Kort hierna vond er een woordenwisseling plaats tussen Jasper Huisman en de scheidsrechter. Laatstgenoemde voelde zich daardoor beledigd en trok voor Jasper Huisman de rode kaart. Even later werd Kelvin van der Giesen door de scheidsrechter beloond met een gele kaart, wat tot gevolg heeft dat beide spelers tegen Strijen geschorst zullen zijn.

Ruim in de toegevoegde tijd ontsnapten de Numansdorpers aan een doelpunt, nadat een vrije schop van Dennis Knüppe op de voet van John van Tiggelen werd gelegd. Zijn vlammende schot belandde op de paal, waarna NSVV met een voorsprong kon gaan rusten.

Na de thee drukten de Pernissers NSVV in het defensief en al snel volgde de beloning. In de 50eminuut verstuurde Dennis Knüppe een steekpass op Wesley Ouwerkerk die alleen voor doelman Melvin Kruijthof verscheen en hem met een bekeken schuiver passeerde; 1 – 1.

Even later ontsnapten de bezoekers aan een penalty toen na een voorzet van Rody van Hemert een Pernisser aanvaller een duwtje kreeg, waardoor de verdediging een doelpunt voorkwam. De thuisclub drukte door en NSVV steunde en kraakte, maar brak niet. Weliswaar probeerden Ingemar Olofssen en Stephan Baay alles en na een goede combinatie kreeg Silvinio Gomes Soares een mooie kans, maar zoals de hele wedstrijd door liet Melvin Kruijthof zien wie de baas was in het Numansdorpse strafschopgebied. Natuurlijk kreeg NSVV in die periode wat kansjes via Robin Verhoeven en Kelvin van der Giesen, die het werk van Jasper Huisman erbij nam, maar de thuisclub heerste in die periode.

In de 79e minuut hield iedereen de adem in. Oskar van Gelderen, die net was ingevallen voor Erik van Arendonk, bleef plotseling roerloos op het veld liggen. Twee Pernisse spelers sloegen als eerste alarm als teken dat dit een ernstig ongeval was. Hulpkrachten waren snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen en na enige minuten kon men wat ruimer adem halen toen bleek dat hij met ondersteuning naar de kleedkamer kon lopen. Langs deze weg wensen wij Oskar een goed herstel toe en dat hij weer snel de oude mag worden.
Ook willen we de mensen van Pernis bedanken voor de goede assistentie en samenwerking met de verzorgers van NSVV ter plaatse om Oskar de juiste hulp te verlenen.

Dit was toch wel een keerpunt in de wedstrijd en het was de vraag in hoeverre dit bij de teams zou doorwerken. Dit zal altijd onbekend blijven; feit is wel dat 5 minuten hierna de beslissing viel en wel in Numansdorps voordeel. Kelvin van der Giesen werd vanaf de linkerflank goed aangespeeld en passeerde de Pernisse keeper resoluut; 1 – 2.

Kort hierna kreeg Kelvin van der Giesen nog een mooie kans, maar nu was Jan-Willem van Hellemond de situatie meester. In de toegevoegde tijd was er nog een mooie kans voor Jordy Wemelsfelder, maar wederom was het Melvin Kruijthof die als winnaar uit de situatie tevoorschijn kwam.

Het eindsignaal werd met een luid gejuich begroet met de wetenschap dat kans op directe handhaving nog steeds aanwezig is. Immers, Hellevoetsluis heeft een punt meer en staat net als NSVV op een nacompetitieplaats. Op de veilige plaatsen staan Wieldrecht en Leonidas met 3 punten meer, CWO heeft 4 punten meer en Strijen, de tegenstander op 3 mei, op 5 punten. De streekderby zal dus ongetwijfeld een spannende gebeurtenis worden, die veel belangstelling met zich mee zal brengen.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Robin Verhoeven, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Jeroen Voshart, Roderick Bekker (95e Thierry Bekker), Kelvin van der Giesen, Erik van Arendonk (75e Oskar van Gelderen; 79e Mitchel Louwerens), Jasper Huisman

Ruststand:     0 – 1
Eindstand:     1 – 2

Scoreverloop:
25e min:    0 – 1     Erik van Arendonk
50e min:    1 – 1     Wesley Ouwerkerk
85e min:    1 – 2     Kelvin van der Giesen

Geschreven door: Ed Zwaal – Foto Cindy Vos

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.