Yvonne Mol geeft lezing over langzamer leven 

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Strijen – Het kan: langzamer leven in onze snelle wereld. Tijdens haar lezing bij Bibliotheek Strijen op donderdag 19 maart 2020 neemt auteur Yvonne Mol je mee naar een leven met minder haast. Aan de hand van aansprekende anekdotes zal zij laten zien hoe eenvoudig het is om te kiezen voor een langzamer leven. Een leven weg van hectiek en stress, waarin ruimte vrijkomt voor rust, vrijheid en richting. 

Het is te veel

Vijf jaar geleden besloot Yvonne Mol het roer om te gooien. Ze koos ervoor te gaan leven met minder haast: ‘We missen een hoop door alle drukte die we maken. Het is te veel, te onrustig en te oppervlakkig. Als we de hele weg blijven rennen, hebben we geen tijd om rond te kijken. Als we vergeten te stoppen bij de echt fijne momenten, verspillen we onze tijd. Langzamer leven is een manier om de tijd die we hebben niet door onze vingers te laten glippen.’

Minder doen en daardoor meer bereiken

Yvonne leerde om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Over haar persoonlijke zoektocht naar meer ontspanning en voldoening schreef zij het boek Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in. Hierin beschrijft ze de stappen die haar hielpen te vertragen.

‘Het is niet mijn bedoeling om de lezer daarmee een vaste richting op te wijzen. Ik hoop dat mensen tijdens het lezen af en toe denken: ‘Hé, zo had ik er nog nooit over nagedacht.’ In het boek stel ik vragen waarop de lezer zelf antwoord kan geven, om zo zijn eigen richting te bepalen.’

Lezing

Tijdens de lezing beantwoordt Yvonne onder andere de volgende vragen:

Wat zijn de voordelen van langzamer leven? Wat is de kortste route naar een langzamer leven? Hoe herken je ballast? Hoe kom je er vanaf?

Over de auteur

Yvonne Mol (1975) is schrijver. Ze woont met haar gezin in het Brabantse Rijen. Stap voor stap vertraagde zij haar hectische bestaan tot een fijner en gezonder leven. Via haar blog (www.langzamer-leven.nl) voorziet zij haar lezers al enkele jaren van tips om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Met het boek dat zij over dit onderwerp schreef, vertelt ze nu het complete verhaal. 

Bibliotheek Strijen | Stockholmplein 6  | Donderdag 19 maart van 19.30 tot 21.30 uur | Toegang € 6 en voor leden van de Bibliotheek € 3 korting | Graag vooraf aanmelden via www.debhw.nl onder het kopje actueel / agenda. Of bij de balie van de Bibliotheek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.