Kinderen kleuren eerste Koningsdag groen – Help je vereniging of school aan 2.500 euro!

124
Figuur: uitleg van het Groene Koningsspel

groenekoningspelTijdens de Vrijmarkt op 26 april verkopen kinderen overal in Nederland hun oude speelgoed, telefoons, computers, printers, föhns en andere elektrische apparaten die thuis niet meer worden gebruikt. Een ander is er blij mee en het levert mooi wat extra zakgeld op. De apparaten die aan het eind van de dag overblijven, worden meestal weggegooid omdat ze toch niets meer waard zijn. Let op: doe dat dit jaar niet, want dan mis je kans om 2.500 euro te verdienen voor je vereniging of school! Hoe? Door mee te doen aan het Groene Koningsspel.

Kom in beweging voor jezelf en het milieu!

Elk jaar aan het eind van de Vrijmarkt verdwijnen talloze apparaten met een stekker of batterij in de vuilcontainers. De kans dat die niet goed gerecycled worden is groot. Ze kunnen terechtkomen in een verbrandingsoven waar schadelijke stoffen niet goed worden verwerkt en de materialen niet meer hergebruikt kunnen worden. Door een apparaat in te leveren bij de milieustraat weet je zeker dat alle materialen wel zoveel mogelijk hergebruikt worden. Van sommige apparaten kan 90 tot 95 procent van de onderdelen een nieuw leven krijgen. Er zitten bijvoorbeeld waardevolle grondstoffen in zoals goud, zilver, kunststof, koper en ijzer. Door deze opnieuw te gebruiken, is het ook minder nodig om in mijnen naar deze stoffen te delven. Ook dat is beter voor het milieu!

Figuur: uitleg van het Groene Koningsspel
Figuur: uitleg van het Groene Koningsspel

Voor welke school of vereniging worden de meeste apparaten ingeleverd?

Elk item dat in de prullenbak verdwijnt, is er daarom een teveel. Dus lever alle oude elektrische apparaten die je niet hebt verkocht in bij het inzamelpunt of milieustraat van het RAD Hoeksche Waard. Doe dat tussen 28 april en 10 mei. Voor elk ingeleverd elektronisch apparaat ontvang je een unieke code. Voer deze in op www.hetgroenekoningsspel.nl en geef aan voor welke vereniging of school je dat doet. De drie verenigingen of scholen voor wie het grootste aantal apparaten is ingeleverd, ontvangen elk een bedrag van 2.500 euro dat ze vrij mogen besteden! Dus hoe meer mensen van of voor jouw school of vereniging iets inleveren, hoe groter de kans dat jullie het geldbedrag winnen.

Lees meer op de speciale website

Alles over deze actie is te lezen op www.hetgroenekoningsspel.nl. Daar is ook te zien welke gemeenten en milieustraten meedoen. Het Groene Koningsspel is een initiatief van WEEE Nederland, een bij de nationale overheid geregistreerd collectief terugnamesysteem.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.