Danny Maijers scoort er flink op los tijdens FC Binnenmaas – Rockanje

6 Min Read

danny maijers1Maasdam – FC Binnenmaas heeft afgelopen zaterdag het derde klasseschap veilig gesteld door een ruime 5-0 overwinning tegen Rockanje. Bovendien verloor NBSVV van Rijnmond Hoogvliet Sport, zodat FC Binnenmaas volgende week de laatste wedstrijd tegen SSS speelt met een voorsprong van 9 punten op NBSVV.
Rockanje blijft, ondanks het verlies kans maken op een plaatsje in de nacompetitie met twee punten achterstand op NBSVV met nog 1 wedstrijd te gaan. Danny Maijers maakte maar liefst 4 doelpunten, maar gek genoeg zorgde het inbrengen van de 34-jarige Sven Beckers direct na rust voor de ommekeer in de wedstrijd.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Niets lukte en FC Binnenmaas kwam niet verder dan een tweetal kleine kansjes, die niet werden benut door Remco van der Stel en Danny Maijers. Rockanje kon nog eerder aanspraak maken op een voorsprong. Al in de 4e minuut spatte een keihard schot van Youri ’t Mannetje van Rockanje boven de 43-jarige doelman Martin Remmers uiteen. En in de 17e minuut werd zelfs aanvankelijk een doelpunt toegekend aan Rockanje. Steven Hansen van Rockanje haalde na een vrije trap keihard uit. Zijn eerste inzet werd door doelman Remmers uit het doel geranseld en bij de rebound deed Remmers dit weer, maar enkele spelers van Rockanje claimden, dat de bal over de doellijn was geweest. Voor scheidsrechter Unsun, die op zeker 25 meter afstand stond, was dit aanleiding om het doelpunt toe te kennen. Na protesten en na overleg van de scheidsrechter met zijn assistent, Jeroen Geelen, kwam hij, gelukkig voor FC Binnenmaas, toch op zijn beslissing terug en hervatte het spel met een hoekschop.

In de tweede helft tapte FC Binnenmaas uit een ander vaatje en dat kwam vooral door het inbrengen van Sven Beckers voor Kevin Weij. Vanaf dat moment ging FC Binnenmaas meer naar voren spelen en daardoor kwamen de kansen vanzelf. Grote man bij FC Binnenmaas was toen Danny Maijers, die maar liefst viermaal scoorde.In de 50e minuut kapte Peter Heiszwolf van FC Binnenmaas zijn tegenstander slim uit, speelde de bal op John Maijers, die op zijn beurt een schitterende steekbal op zijn broer Danny gaf, die simpel de 1-0 aantekende.De toeschouwers moesten vervolgens tot de 68e minuut wachten op een vervolg. Richard van der Wilt van FC Binnenmaas gaf een goede diepe bal op Peter Heiszwolf, die zijn tweede assist op Danny Maijers gaf. Maijers aarzelde niet, maar tekende zijn tweede aan: 2-0. Daarna kreeg Rockanje tot tweemaal toe de kans om tegen te scoren. De inzet van Jurjen Schrage van Rockanje kon door doelman Martin Remmers met een hand uit het doel worden getikt. En bij een vrije trap van invaller Michael Poldervaart van Rockanje bracht de doellat redding.

In de 78e minuut was het weer raak voor FC Binnenmaas. De net ingevallen Desi Sanderse gaf vanaf links een voorzet op maat op Danny Maijers. Deze speelde zich knap vrij en schoot de bal onhoudbaar binnen: 3-0.
Twee minuten later was Desi Sanderse wederom de aangever. Zijn diepe bal werd door Danny Maijers goed aangenomen. Maijers kapte zijn tegenstander knap uit en was vervolgens niet zelfzuchtig, maar gaf Kevin Kuijer een niet te missen kans: 4-0.
En de koek was nog niet op, want na een verre uittrap van Martin Remmers tastten de verdedigers van Rockanje mis en kon Danny Maijers alleen op doelman Jeroen Schriel van Rockanje afgaan. En Danny Maijers faalde niet en tekende zijn 4e en Binnenmaas’ 5e treffer aan: 5-0.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma en gaat FC Binnenmaas op bezoek bij streekgenoot SSS in Klaaswaal. In deze wedstrijd staat er niets meer op het spel.
Voor Rockanje is dit anders. Bij Rockanje komt hekkensluiter De Jonge Spartaan op bezoek. Rockanje moet deze wedstrijd winnen en moet dan nog afwachten, wat de uitslag van NBSVV-’s-Gravendeel wordt. Alleen bij verlies van NBSVV kan Rockanje NBSVV op de ranglijst passeren.

FC Binnenmaas – Rockanje : 5 – 0

• 50e:   1 – 0  Danny Maijers
  • 68e:   2 – 0 Danny Maijers
  • 78e : 3 – 0 Danny Maijers
  • 80e:   4 – 0 Kevin Kuijer
  • 88e:   5 – 0 Danny Maijers

Kaarten: Scheidsrechter Unsun hield deze keer de kaarten op zak

Opstelling FC Binnenmaas: Martin Remmers, Richard van der Wilt, Leon van der Stel, Lennert Kleijwegt, Harry Wierda (78: Desi Sanderse), John Maijers , Remco van der Stel, Danny Maijers, Peter Heiszwolf (69: Kevin Kuijer), Kevin Weij (46: Sven Beckers), Bas de Kruijff.

Opstelling Rockanje: Jeroen Schriel, Jeroen Langendoen, Wouter van Linschoten, Jelle Zuidema (67: Sven Groenenboom), Davey van Velzen, Sander de Ruijter, Stefan de Ruijter, Steven Hansen, Youri ’t Mannetje ((75: Michael Poldervaart), Ronald van der Steen, Jurjen Schrage (84: Aron Verboon)