Dodenherdenking en kranslegging in Strijen druk bezocht

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Op zondagavond 4 mei werd in de Gemeente Strijen uitgebreid aandacht besteed aan de Nationale Dodenherdenking met onder andere een stille tocht en een kranslegging.

 Programma dodenherdenking vanavond in Strijen Programma dodenherdenking vanavond in Strijen

De stoet vertrok om 19.30 uur vanaf het gemeentehuis aan het Waleplein. Onder aanvoering van tamboers van Boing liepen vele belangstellenden richting de oorlogsmonumenten bij de Lambertuskerk en daarna naar het Joods monument.

Bij aankomst van de stoet bij de oorlogsmonumenten speelde muziekvereniging TAVENU koraalmuziek. Om 19.58 uur blaasde de Last Post, vervolgens twee minuten stilte, het Wilhelmus, voorlezen van gedichten door kinderen van De Meerwaarde en een indrukkende speech van Burgemeester Aart Jan Moerkerke , gevolgd door kransleggingen.

Daarna vertrok de stoet naar het Joods monument waar kinderen van De Weele/Het Spui de namen van slachtoffers voorlazen en een kranslegging voor hun rekening namen.

Onderstaand een fotoreportage die MS Fotografie voor ons maakte.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren