1ste Open Hoekschewaardse Judo Kampioenschappen Yoshi Ka in Mijnsheerenland

Foto 1 tuimeljudoka in de leeftijd 4-5 jaar op het OHWJKZaterdag 17 mei vonden de 1ste Open Hoekschewaardse Judo Kampioenschappen Yoshi Kai plaats in de sporthal “Sportland” te Mijnsheerenland. Een bijzondere gebeurtenis voor de club en oprichter Alexander Baard in dit Lustrumjaar om dit officiële JBN-toernooi te organiseren.

230 judoka in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, van twaalf verschillende judoclubs streden in 43 poules verdeeld over 4 Tatami (wedstrijdmatten) om de winst. Uit de bijna 500 wedstrijden kwamen 43 winnaars van de 1ste, 2de en 3de prijs en ontvingen een welverdiende beker, alle andere deelnemers werden beloond met een mooie medaille. Hartverwarmend waren de wedstrijden van de “tuimeljudoka”. Deze pas vier jaar oude judoka streden op twee knieën en maakten er ondanks hun zeer jonge leeftijd toch een echte wedstrijd van. Spectaculair waren de wedstrijden later op de middag in de categorie -15 jaar, waar gejudood werd op het scherpst van de snede.

Alexander Baard, die in 2009 Yoshi Kai heeft opgericht, kijkt daarom terug op een zeer succesvolle periode, waarin hij de judoschool wist uit te breiden tot 12 leslocaties in de Hoeksche Waard en dit zaterdag 17 mei bekroond zag met een geslaagd toernooi.

Voor het Yoshi Kai team reden genoeg om dit toernooi terug te laten komen op de agenda. Naar verwachting in het 4de kwartaal van 2014.