Meer onderzoek naar dodelijk ongeluk veroorzaakt door Mike van E

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20140524-005713-3433430.jpgStrijen / MookhoekVoordat de zaak van rallyrijder Mike van E. uit Mookhoek inhoudelijk wordt behandeld moet eerst meer onderzoek worden verricht rond het verkeersongeluk dat hij veroorzaakte op 15 april 2012 onderaan de Van Brienenoordbrug in Rotterdam.

Bij het ongeluk kwam een 76-jarige Rotterdamse om het leven. Haar 55-jarige dochter raakte zwaargewond en ondervindt nog dagelijks de gevolgen van de botsing.

De aanrijding werd veroorzaakt door Mike Van E. die volgens justitie met grote snelheid met zijn auto van de linkerbaan van de A16 naar rechts ging en alsnog probeerde de afslag Feijenoord te nemen. Door de enorme vaart kon hij niet op tijd remmen voor de auto van de slachtoffers, die werd getorpedeerd. Overigens moesten meerdere auto’s voor de wagen van Van E. uitwijken.

Na de botsing ging Mike Van E. er volgens justitie met zijn bijrijder te voet van door. Hij werd later alsnog gevonden. Toen bleek uit onderzoek ook nog dat hij te veel had gedronken.

De diverse onderzoeken duren al meer dan twee jaar. En nu moet de familie van de slachtoffers nog langer wachten, omdat de advocaat van Van E. meer onderzoek laat doen. Onder meer zal zijn auto door het NFI worden bekeken. Ook wacht de verdediging op data-gegevens van zijn auto, uit de wagen gehaald door de fabriek in Zweden.

De familie zegt nog dagelijks te worden geconfronteerd met het ongeluk. De bandensporen zijn nog op de A16 te zien. Ook vinden ze de spijt die Van E. heeft getoond niet groot. Enkele maanden na het ongeluk schreef hij een brief, waarin hij zichzelf ook een slachtoffer van het ongeluk noemde.

Toch stapte Van E. toch weer als rallyrijder achter het stuur. Hij deed mee aan diverse autoraces en was ook dit jaar weer bijrijder in de Dakar Rally door Zuid Amerika.

Bron Rijnmond.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren