Strijense jeugd slaapt een nacht zonder dak voor actie van Stichting Tear

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

SONY DSCIn de nacht van 23 op 24 mei hebben 9 jongeren uit de Gereformeerde Kerk te Strijen zich laten sponsoren om een nacht zonder dak te slapen.

Zij deden mee aan een actie van Stichting Tear, deze christelijke organisatie steunt dakloze jongeren in o.a. Zuid-Amerika en Afrika die op straat of in een krottenwijk moeten leven . De uitdaging die onze jeugd aanging was een nacht buiten slapen in een zelf gebouwd krot van karton en zeil met alleen een slaapzak. Ook het gebruik van de mobiele telefoon was niet toegestaan, wellicht nog de grootste uitdaging!

De jongeren hebben zich laten sponseren door familie en gemeenteleden en het doel was om ongeveer € 1.000 op te halen. Als dit doel gehaald zou worden dan zou er taart bij het ontbijt zijn! Na een telling van de sponsorbijdragen kwamen we uit op een prachtige opbrengst van € 1.395,50!

Dit bedrag is bestemd voor een project in de krottenwijken van Nairobi (Kenia), waar zo’n 600.000 mensen onder  moeilijke omstandigheden moeten leven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren