Piershil boekt fraaie zege op Honselersdijk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Korendijk – Piershil heeft in de eerste wedstrijd van de playoff-finale een fraaie 2-0 zege geboekt op Honselersdijk.

Na 1-0 halverwege kon de score worden verdubbeld, zodat volgende week met een vooraf gehoopte marge kan worden afgereisd naar het Westland. Het duel begon na enig oponthoud, de bezoekers traden aan in een compleet wit tenue, terwijl Piershil in het vertrouwde rood-wit aan de wedstrijd wilde beginnen. Honselersdijk, dat door Piershil werd voorzien van rode reserveshirts, kon in de eerste helft maar sporadisch gevaarlijk kon worden. Piershil daarentegen had de return tot formaliteit kunnen volmaken. Na de met vuurwerk en oranje rookpotten gelardeerde opkomst moest het legioen uit Honselersdijk lijdzaam toezien hoe een flitsend Piershil diverse malen door de defensie wist heen te snijden. Dat het halverwege bleef bij 1-0, al na twee minuten opende routinier Pieter Batenburg de score, mag als een klein wonder worden beschouwd. Alex van Dijk en Darwyn Pennock moesten diverse malen oog in oog met de boomlange doelman Tom van Schie hun meerdere erkennen in de goalie van de bezoekers.

Schermafbeelding 2014-06-01 om 11.57.19

Ook na de thee wist Piershil herhaaldelijk gevaarlijk te worden. Uit een rappe tegenaanval scoorde Alex van Dijk de 2-0 en groeide bij Honselersdijk het besef dat het voor het derde seizoen op rij wel eens mis zou kunnen gaan in de nacompetitie. Trainer Piet Boon zette door enkele wissels alles op de aanval en probeerde aldus een gunstiger uitgangspositie voor zijn ploeg te creëren. Dat dit niet lukte was uitsluitende toe te schrijven aan het optreden van Piershil-doelman Peter Konings. Met enkele katachtige reacties wist hij z’n hok schoon te houden en de overwinning van zijn ploeg met een verschil van twee goals over de streep te trekken. Bij Honselersdijk, de nummer twee uit de derde klasse C, overheerste na afloop de teleurstelling van een nimmer verwachte nederlaag met twee goals verschil, bij Piershil sprak men voornamelijk na over de gemiste kansen. “Niet te geloven, bij rust hadden we gemakkelijk met 4-0 voor kunnen staan”, aldus trainer Ralph Kalkman. “Maar niet getreurd, ook volgende week gaan we voor een resultaat. We hebben het goed gedaan vandaag, volgende week gaan we wederom spelen om te winnen”.

In de return, gespeeld te Honselersdijk op zaterdag 7 juni om 18.00 uur, zal Piershil het moeten doen zonder Darwyn Pennock en Wesley Koedam. Beide spelers werden terecht op de bon geslingerd (Koedam kreeg zelfs twee keer geel) en zullen vanaf de zijlijn moeten bekijken of hun ploeggenoten de promotie naar klasse 2 kunnen bewerkstelligen. Het zou in het tweede jaar van trainer Ralph Kalkman weer een bijzonder hoofdstuk aan de rijke Piershilse voetbalhistorie toevoegen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren