Jubileumboek HW Wonen nu te koop

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Arie Hagers (links) van de BRUNA in 's-Gravendeel neemt het boek '100 jaar thuis in de Hoeksche Waard' in ontvangst van Arjen van Brakel van HW Wonen. (Foto: Arie Pieters©)

HOEKSCHE WAARD – Eén van de projecten waarmee HW Wonen het 100-jarig jubileum dit jaar viert, was het uitbrengen van het boek; ‘100 jaar thuis in de Hoeksche Waard’. Dit fraaie boekwerk is bedoeld als een geschenk voor de huurders van HW Wonen.

Er kwamen al vrij snel flink wat positieve reacties op het ‘jubileumboek’, ook van mensen die het boek bij vrienden, familie, of relaties te zien kregen en die zelf in een koopwoning wonen. En dus besloot HW Wonen om de resterende boeken voor een vriendelijke prijs (€ 14,95) te koop aan te bieden, zodat ook niet huurders de kans krijgen om het aan te schaffen. ‘100 jaar thuis in de Hoeksche Waard’ is een fraai uitgevoerd boek geworden: Gebonden, met een zware, harde omslag en met meer dan 120 pagina’s. Het boek geeft middels interviews met merendeels inwoners van de regio een goed beeld van hoe het leven zich de afgelopen 100 jaar heeft voltrokken in de Hoeksche Waard. Uiteraard komt ook de geschiedenis van de sociale woningbouw in de regio uitgebreid aan bod.

Meer dan 100 historische foto’s

Het boek bevat daarnaast ook nog vele foto’s, waaronder meer dan 100 historische opnamen. De oudste van deze, soms unieke historische ‘prenten’ dateren van rond 1900. Ze geven een interessant beeld van o.a. het verenigingsleven, het boerenleven, werken op de akkers, de Watersnoodramp en uiteraard van de eerste sociale woningbouw op het eiland. Ook de hedendaagse natuur in de regio komt aan bod, middels tientallen mooie kleurenfoto’s en o.a. een interview met natuurgids Marianne van der Waal. Het boek is overigens gedrukt op een hoogwaardige papierkwaliteit, dus het is ook echt gemaakt als een naslagwerk ‘om te bewaren’. Dinsdagmiddag 3 juni overhandigde Arjen van Brakel van HW Wonen de boeken aan Arie Hagers, bedrijfsleider van de BRUNA in ‘s-Gravendeel. Dit is naast het Streekmuseum Hoeksche Waard, de VVV in Oud-Beijerland, Boekhandel Marjan Houtman in Puttershoek en tevens de BRUNA vestigingen in Numansdorp en Oud-Beijerland één van de locaties waar ‘100 jaar thuis in de Hoeksche Waard’ te koop is. In de ‘s-Gravendeelse BRUNA worden regioboeken altijd uitgebreid gepromoot en Arie Hagers was dan ook blij dat het boek nu bij hem in de winkel ligt.

Arie Hagers (links) van de BRUNA in 's-Gravendeel neemt het boek        '100 jaar thuis in de Hoeksche Waard' in ontvangst van Arjen van Brakel van HW Wonen. (Foto: Arie Pieters©)
Arie Hagers (links) van de BRUNA in ‘s-Gravendeel neemt het boek
‘100 jaar thuis in de Hoeksche Waard’ in ontvangst van Arjen van Brakel van HW Wonen.
(Foto: Arie Pieters©)

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.