NL-Alert tijdens brand Shell Moerdijk niet vlekkeloos verlopen.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

NLAlertRegio – Tijdens de brand bij Shell Moerdijk deze week, zijn inwoners onder meer gealarmeerd via NL-Alert. Uit reacties en klachten is gebleken dat dit niet geheel vlekkeloos is verlopen.

Dit heeft verschillende oorzaken. De Veiligheidsregio heeft e.e.a. onderzocht en gedetailleerd uitgeschreven. Deze informatie is terug te vinden op hun webpagina met crisisinformatie.

Hoe werkt NL-Alert

Vanuit de Gemeenschappelijke MeldCentrale (GMC) wordt een tekstbericht over een (dreigende) noodsituatie uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving van het incident. Het zijn géén sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Daardoor werkt NL-Alert óók als het telefoonnetwerk overbelast is. NL-Alert is volledig anoniem en helemaal gratis.

Instellen mobiel voor NL-Alert

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Ga daarom nu naar www.nl-alert.nl en ga na of u uw mobiel moet instellen.

De Veilighidsregio Zuid-Holland Zuid heeft de meest gestelde vragen over NL-Alert voor u op de website gezet.

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren