Inzameling zwerfvuil van Jens zorgt voor 7 nieuwe bomen.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Jens2014STRIJEN – Een jaar geleden deed burgemeester Aart-Jan Moerkerke de nog jonge Jens een belofte. woensdag middag 11 juni 2014, werd de schuld ingelost. 

Woensdag 10 april 2013 tekende de Strijense burgemeester een contract met de toen 9-jarige Jens. De jonge Strijenaar had bedacht om zwerfvuil om te zetten in mooie groen. Hij liet vervolgens hoogstpersoonlijk contractueel vastleggen dat de gemeente voor iedere door hem ingeleverde vuilniszak een boom plant. Samen met een stuk of tien vriendjes leverde Jens het afgelopen jaar 700 liter zwerfvuil in. Met als resultaat dat er momenteel zeven nieuwe bomen zijn geplant in de gemeente.

Op de oorkonde die Jens vanmiddag ontving uit handen van Moerkerke, staan de foto’s van de zeven bomen die de afgelopen maanden door de gemeente zijn geplant. De inmiddels 10-jarige tiener toonde zich blij verrast. ,,De bomen zijn ook allemaal al geplaatst. Dat wist ik niet. Wel heel mooi.” Op de vraag van de burgervader of hij het contract nog wilt verlengen, had Jens het antwoord niet direct paraat. Hij gaat er nog over nadenken.

De burgemeester gaf Jens nog het boekje ‘Bomen herkennen’ cadeau. En verraste hem tevens met de zogenaamde Zwerfpakkerspeld. Een officiële waardering voor mensen die zich meer dan gemiddeld bezighouden met het schoonmaken van de leefomgeving. Zonder dralen pakte Jens de sierspeld uit het doosje, om hem vervolgens vol trots op te doen.

Bron: Gemeente Strijen

Zeven nieuwe bomen voor 700 liter zwerfvuil dankzij Jens
Archieffoto: Ondertekening overeenkomst in 2013

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren