Echtpaar Kramp uit Goudswaard 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20160906_141337GOUDSWAARD – Gemeente Korendijk Burgemeester Stoop heeft dinsdag 6 september het bruidspaar Kramp – Mulder gefeliciteerd met hun 60 jarig huwelijk. Namens de gemeente Korendijk ontving het bruidspaar een fruitmand.

De bruidegom werd in Goudswaard geboren, ging naar de MULO in Oud-Beijerland en werkte al jong mee in het bedrijf van zijn vader Hans Kramp. Tijdens de oorlog heeft hij in 1944 ondergedoken gezeten  bij een tuinder, Jan Visser,  in Heerjansdam totdat de oorlog afgelopen was. In 1947 besloot hij naar Indonesië te gaan om zich zo in te zetten tot behoud van Nederlands – Indië. Hij scheepte in op ‘de Kota Inten’, een schip dat hem naar Soerabaya bracht en kwam terug in juni  1949 met ‘De Groote Beer’. Hierna begon hij zijn beroep als brandstoffenhandelaar.

De bruid kwam uit Waddinxveen waar zij werkte op kantoor als typiste / telefoniste. Een beroep dat later in het bedrijf prachtig van pas kwam en toegepast kon worden door de boekhouding punctueel uit te voeren, vertegenwoordigers te ontvangen en van koffie te voorzien.  Het echtpaar trouwde in 1956, gingen wonen in Goudswaard en samen hebben zij zich ingezet voor het bedrijf dat overging van brandstoffen naar transportbedrijf. In 1989 is de zaak verkocht. Het echtpaar kreeg twee dochters, een zoon, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Het echtpaar woont inmiddels in Piershil ( Heenzicht )

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.