Open dag Open dag Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen

216

Flyer-Open-Dag---De-Peerdegaerdt---zaterdag-12-juli-2014Strijen – Zaterdag 12 juli opent Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen haar poorten voor het publiek. Bezoekers van de Open Dag kunnen de sfeer komen proeven en genieten van alles wat op dit landgoed te beleven is. Middenin de polder de Nieuwe Klem gaat achter deze poorten een onverwachte schoonheid aan natuur en cultuurhistorie schuil. Friese paarden grazen in de boomgaard en de schitterende tuin is een ware lust voor het oog.

Tijdens verschillende workshops maken bezoekers kennis met paardencoaching, grondwerk met paarden, het kweken van eetbare paddestoelen en het maken van insectenhotels. Kinderen kunnen onder meer terecht voor ponyritjes, het borstelen en verzorgen van pony’s en het uitpluizen van uilenballen.

Een kleinschalige markt gecombineerd met heerlijke hapjes maakt het tot een sfeervol geheel. Regelmatig start een rondleiding over het landgoed door de wandeltuin van Mien Ruys en de karakteristieke bijna 100 jaar oude hoogstamboomgaard. Verder is het mogelijk om te picknicken bij de idyllische vijver. Zowel de toegang als de deelname aan de workshops is gratis. Voor jong en oud is tussen 11.00 en 17.00 dus voldoende te beleven.

De Peerdegaerdt

De afgelopen jaren heeft De Peerdegaerdt zich met een enthousiaste groep medewerkers en vrijwilligers ontpopt tot een Landgoed Nieuwe Stijl. Zij willen de maatschappelijke bijdrage van De Peerdegaerdt binnen de samenleving in de Hoeksche Waard vergroten. Zo is gestart met een zorg- en activiteitenboerderij, waar mensen met uiteenlopende achtergronden terecht kunnen en zijn speciale arrangementen voor begaafde kinderen ontwikkeld. Ook biedt De Peerdegaerdt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

Bianca Meertens, werkzaam bij De Peerdegaerdt, vertelt “dieren willen alleen maar weten wat iemand kan betekenen en zijn helemaal niet geïnteresseerd in iemands beperkingen. Dit is een hele andere en positieve benadering, die wij zelf ook graag toepassen. Iemand simpelweg waarderen om de persoon die hij is”.

De verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt zijn erop gericht bij te dragen aan het versterken van de sociale cohesie en het verbeteren van welzijn van mens en dier. Ed Lafeber is sinds dit jaar ook betrokken bij De Peerdegaerdt. “Als je op de Peerdegaerdt bent dan gebeurt er iets met je. Deze positieve energie willen wij benutten. De kracht van De Peerdegaerdt is dat we niet in hokjes denken, Iedereen participeert naast elkaar bij de verschillende activiteiten die plaatsvinden op De Peerdegaerdt. Tijdens onze Open Dag hopen we veel mensen kennis te laten maken met deze bruisende omgeving”.

  • Event: Open dag – gratis toegang    
  • Datum: zaterdag 12 juli            
  • Tijd: 11h00 – 17h00
  • Adres: Landgoed de Peerdegaerdt, Kruisdijk 4b in Strijen

Flyer-Open-Dag---De-Peerdegaerdt---zaterdag-12-juli-2014


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.