Mevrouw Kegel uit Oud-Beijerland 105 jaar

0
221

mevrouwkegel1052OUD-BEIJERLAND – Op zaterdag 21 juni 2014 is het maar liefst 105 jaar geleden dat mevrouw C.M. Kegel – de Koning het levenslicht zag. Met deze respectabele leeftijd staat mevrouw Kegel ‘eenzaam’ aan de top van Oud-Beijerlands oudste inwoners. Deze bijzondere verjaardag was voor burgemeester Klaas Tigelaar meer dan voldoende reden om haar vanmorgen een felicitatiebezoek te brengen.

Tot twee jaar geleden woonde mevrouw Kegel nog zelfstandig. Maar sinds het overlijden van haar dochter, die zij ondanks haar hoge leeftijd enkele jaren heeft verzorgd tijdens haar ziekte, woont mevrouw Kegel nu in Zorgwaard, locatie Zoomhoek.

Wieg

De wieg van mevrouw Kegel stond op 21 juni 1909 in Heuvelstein, Rhoon. Na een jarenlang verblijf in Zuid-Afrika keerde het echtpaar Kegel in 1972 terug naar Nederland. Een jaar later, in 1973 vestigden zij zich in Oud-Beijerland, waarna de heer Kegel helaas in 1975 overleed.

Internationaal

Het echtpaar kreeg vier kinderen, waarvan er inmiddels twee dochters (in Australië en in Nederland) zijn overleden. De familie is uitgebreid met tien kleinkinderen, veertien achterkleinkinderen en één achterachterkleinkind. Mevrouw Kegel heeft (achter)kleinkinderen in Nederland, Australië en Zuid-Afrika. Eén ding is wel duidelijk: de familie van de 105 jarige mevrouw Kegel vormt een wel heel internationaal gezelschap.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.