Winst voor FC Binnenmaas

Maasdam – FC Binnenmaas heeft zijn eerste competitieoverwinning binnen. In een zwaar bevochten wedstrijd werd op eigen veld Pernis met 1-0 verslagen. Een sterker Binnenmaas had wederom veel moeite om kansen te benutten. Hierdoor bleef het tot het eind toe een spannende wedstrijd.

Na 8 minuten kreeg Riccardo van der Stoep, alleen voor de keeper de kans om de scoren te openen, de keeper van Pernis voorkwam dit echter. De tweede kans van Binnenmaas was voor de verdienstelijk debuterende Daan Leggedoor. Op aangeven van Sven Post, die een terugspeelbal onderschepte schoot Daan net over het doel. Ook een kopbal van DaanLeggedoor ging net over het doel.
Het enige gevaarlijke moment in de eerste helft voor het doel van Binnenmaas was na ongeveer een half uur spelen toen een vrije trap van Pernis voorlangs het doel van Binnenmaas ging.
Daarna waren de kansen weer voor Binnenmaas. Een schot van Daan Leggedoor ging net over het doel, daarna kopte hijnet naast en daarna nog een keer net over. Ondanks dat hij telkens op de goede plek stond ontbeerde hem het geluk in de afronding. Op slag van rust ging een schot van Sjoerd v.d. Pers ook nog net over, zodat we de rust in gingen met 0-0.

Na rust was het wederom Binnenmaas dat kansen kreeg om te scoren. In de 56e minuut ging een schot van Sven Post net over. Vlak daarna werd een schot van Ricardo van der Stoep knap gered door de keeper van Pernis. Halverwege de 2e helftdeed Pernis middels een afstandsschot wat terug. Dit schot werd echter gekeerd door keeper Thijs Botterhuis. Even laterleek het dan toch 1-0 voor Binnenmaas te worden, ware het niet dat de inzet van Michael Mathilda door de keeper van Pernis werd gekeerd. Na 76 minuten kwam Binnenmaas dan eindelijk op een welverdiende voorsprong. Vanaf een meter of 16 schoot de ingevallen Jannick van der Laan de bal in het doel, 1-0 voor Binnenmaas. Vijf minuten voor tijd had Binnenmaas na een slordigheid in de verdediging van Pernis de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar ook de afronding van Binnenmaas was slordig, waardoor het nog steeds 1-0 bleef en dus nog steeds heel spannend.
Eén minuut voor tijd was het ook echt nog even “billen knijpen” voor een ieder die Binnenmaas een goed hart toedraagt. Een schot van Pernis ging rakelings langs het doel van Binnenmaas. Na een paar minuten extra tijd floot scheidsrechter Brouwer af en was de eerste competitiewinst van Binnenmaas een feit.

Volgende week zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis tegen OVV uit Oostvoorne. Deze ploeg heeft de eerste 2 competitiewedstrijden gewonnen.

Het 2e elftal heeft zaterdag ook zijn tweedecompetitiewedstrijd gespeeld. Na de eerste wedstrijd te hebben gewonnen is er zaterdag tegen Poortugaal 2 met 3-0 verloren.

Zowel het eerste als het tweede elftal hebben na 2 wedstrijden 3 punten.