Stichting Huifbedrijden Hoeksche Waard op zoek naar extra ruiters en menners.

0
483
De vier paarden (Foto: R. Buist)
De vier paarden (Foto: R. Buist)
De vier paarden (Foto: R. Buist)

NUMANSDORP – Het komend halfjaar heeft de Stichting Huifbedrijden Hoeksche Waard extra ruiters en menners nodig om Boy en King op te leiden tot huifbedpaarden, zodat Nordal en Odet met pensioen kunnen

Stichting Huifbedrijden Hoeksche Waard bestaat al 15 jaar en wij laten mensen met een (meervoudige) handicap genieten op de ruggen van twee paarden. Het is niet alleen genieten, maar het is ook nog eens goed voor het lichaam. Even uit de rolstoel en lekker liggen op de ruggen van twee paarden. Om te zorgen dat het goed gebeurd, hebben wij dan ook een gediplomeerde huifbedrijder.

Wat is een huifbed eigenlijk?
Kort gezegd een frame op wielen waaronder twee paarden lopen. Op de rug van de paarden ligt een zeil waarop de persoon komt te liggen. Zij voelen de warmte en bewegingen van de twee paarden.

Op het moment hebben wij vier fjorden: Nordal (21), Odet (20) en onze nieuwe paarden Boy (12) en King (12). Wij zijn druk bezig met het opleiden van de nieuwe paarden, zodat Nordal en Odet met pensioen kunnen (waarvoor we nog een goede plek zoeken). Het probleem is dat wij nu te weinig vrijwilligers hebben om de paarden op conditie te brengen en te houden. Daarom zoeken wij ervaren ruiters en menners die doordeweeks tijd hebben om de paarden beweging te geven. Ook zijn wij op zoek naar mensen die bij het huifbedrijden willen komen helpen.Het is vooral voor de komende maanden, tot Boy en King klaar zijn om het huifbed over te nemen van Nordal en Odet. Zij gaan dan met pensioen en dan hebben we “alleen” Boy en King om ons mee bezig te houden.

Dus ben je ouder dan 16 jaar en heb je interesse , mail dan naar [email protected] of bel 06-12622609. Bezoek onze website voor meer informatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.