Sponsorloop voor de stichting Walk4Water voor schoon drinkwater

0
150

1523774_10152186865079629_1316168420_o-700x370OUD-BEIJERLAND – Inwoners van de gemeente Oud-Beijerland moeten niet gek opkijken als ze op vrijdag 27 juni  mensen zien lopen met jerrycans met water. Geen zorgen het water komt ook vrijdag nog gewoon uit de kraan in Oud-Beijerland.

Het zijn de deelnemers aan de sponsorloop Walk4Water die- om een idee te krijgen hoeveel moeite mensen in andere delen van de wereld soms moeten doen om aan schoon drinkwater te komen- een gedeelte van de route afleggen met een jerrycan water.Walk4Water is een initiatief van ZOA (vluchtelingenhulp Zuid Oost Azië) een landelijk opererende hulpverleningsorganisatie. Walk4Water ondersteunt diverse projecten om te zorgen voor schoon drinkwater op plaatsen waar dat minder vanzelfsprekend is dan in onze omgeving.

ZOA heeft jarenlang een huis-aan-huis collecte in Oud-Beijerland georganiseerd. Walk4Water is een nieuw initiatief van deze vertrouwde organisatie om geld in te zamelen en bekendheid te geven aan de problematiek waar velen mee te kampen hebben. Op vrijdagavond 27 juni kan iedereen, die het aan het hart gaat, deelnemen aan een wandeltocht van 6 of 12 kilometer, of een rondje hardlopen. Start en finish zijn bij Installatietechniek Korporaal BV, Laurens Janszn. Costerstraat 6, 3261 LH in Oud-Beijerland.

Er is een route door Oud-Beijerland uitgestippeld. Een gedeelte van de route wordt gelopen met een jerrycan water.

Voor informatie, inschrijven of sponsoren van een deelnemer kijk op: www.walk4water.nl/oudbeijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.